Saffranslax med örtris
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 800 g laxfiléer (eller laxkotletter)
  • 0,5 g saffran, utspädd med 2 msk vatten
  • 2 lime, saften
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1,5 tsk chilipulver (eller paprikapulver)
  • 1 klyfta vitlök, riven
  • 2 msk olivolja
  • svartpeppar
  • salt
  • 6 dl basmatiris, av god kvalité
  • 1 dl färsk dill, finhackad
  • 1 dl färsk persilja, finhackad
  • 1 dl färsk koriander, finhackad
  • 1 dl gräslök, finhackad
  • 1-2 msk smör
  • 1 msk olja
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 citron, pressad saft
  • Marinerad lax800 g laxfiléer (eller laxkotletter) 0,5 g saffran, utspädd med 2 msk vatten 2 lime, saften 1 tsk gurkmeja 1,5 tsk chilipulver (eller paprikapulver) 1 klyfta vitlök, riven 2 msk olivolja svartpeppar salt
  • Örtris6 dl basmatiris, av god kvalité 1 dl färsk dill, finhackad 1 dl färsk persilja, finhackad 1 dl färsk koriander, finhackad 1 dl gräslök, finhackad 1-2 msk smör 1 msk olja
  • Till servering2 dl matyoghurt 1 citron, pressad saft

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.