Låt jäsa under bakduk i minst en timma. Knåda degen och kavla därefter ut den på mjölat bakbord. Rulla ihop brödet till en stor giffel och lägg på en plåt med bakplåtspapper
Sätt ugnen på 185 grader och klä en bakplåtspanna 30x40cm med bakplåtspapper. Sanna Livijn Wexell 300 g Mat & Bak Smör. 5 tsk Bakpulver. 1 st Bakplåtspapper. 100 g Mat & Bak Smör
Arbeta snabbt ihop smör, mjöl, socker, vaniljsocker och bakpulver till en smuldeg i en matberedare. 1 msk bakpulver. Tryck ut hälften av smuldegen i en långpanna, 30×40 cm, med bakpapper. 1 msk bakpulver
Häromdagen hade vi lite extra folk hemma och jag blev sugen på att baka något. Rör ner vaniljsocker, bakpulver, ljummet vatten, limejuice och avsluta med vetemjölet
Den kvinnan kan baka. Rör ner kokande vatten, vetemjöl och bakpulver. 2 tsk bakpulver. 2 tsk bakpulver. Denna kakan förknippar jag med min mormor, precis som Mazarinkakan
Vaniljkräm är riktigt smarrigt att ha i tårtor, speciellt hemlagad. Jag har alltid tyckt att det verkar så krångligt att göra, men här har jag hittat ett recept som är både enkelt och supergott
Det ska givetvis vara hembakt och jag gillar att testa nya recept. fast när man bakat in mjölet. Här har jag varit och tagit ett recept från Underbara Clara
Kände att det var dags att baka lite maffiga chokladmuffins. 2 tsk bakpulver. 2 tsk bakpulver. Dessa är lite större i storleken så ha större formar eller gör fler mindre
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör ned i smeten. 2 tsk bakpulver. 2 tsk bakpulver. Mjuk kaka efterfrågades här hemma och snäll som jag är så fixade jag det
125 g smör. 3 dl mjöl. 3 msk kallt vatten. 1 tsk vaniljsocker. sätt ugnen på 200. Nyp ihop o tryck ut i en form , in i kylen nån halvtimma (inte nödvändigt)
Blanda ingredienserna till degen (jag körde i matberedaren) och platta ut i en form ( cirka 20*20 cm), klädd med bakpapper. Ställ tillbaka i ugnen och grädda i cirka 12 minuter eller tills kakan har stannat helt, men fortfarande är lite kladdig
Jag hade frågat biträdet om de var bakade med smör och det skulle de vara, men när man bakar mycket själv blir man väldigt kräsen och jag kände direkt att de var bakade med margarin istället för smör
Till efterrätt kommer det bli en variant av trifle, en vanlig dessert i Storbritannien och Australien, så idag förbereder jag med att baka en saftig sockerkaka som är en av ingredienserna