I lördags hade vi personalfest. Maten ordnade vi själva i form av knytkalas. Det blev 4 olika pajer, sallad, bröd, tårta till efterrätt och en massa godis och snacks
Marängbotten. Vispa äggvitorna i en bunke. Tillsätt socker och fortsätt vispa. Häll i vårgårdariset. Bred ut blandningen på ett bakplåtspapper i långpannan
Den räckte gott och väl till fika för 6 personer (utan andra kakor eller bullar) och blev även en ganska stor bit över till oss att kalas på dagen efter (är inte det de bästa med att göra tårtor, att få äta en liten bit några dagar i rad
Och lakrits, hallon, nougat och grädde - men det rymdes inte i rubrikfältet. Den här tårtan gjorde jag faktiskt i somras till min lillebror på hans födelsedag
Ugn 175°. Lägg ett smörpapper i botten på en rund form (24 cm) med löstagbara kanter. Vispa ägg och socker poröst, till ett vit - gul fluffig konsistens
Canon EOS 7D + EFS 18-200 1. 3,5-5,6 IS. Den här tårtan är verkligen barndom för mig. Jag vet inte hur många gånger jag har ätit den hos mormor och min mamma har också gjort den sedan länge
Foto. Karin / bevemyrs blogg. The more the merrier kanske man kan säga om den här tårtan. Idag fyller Mats år, men då delar av familjen är utslagen i något influensaliknande firas dagen med måtta