4 50 g rumsvarmt smör 35 g valfria frysta örter t ex dill, persilja eller basilika 1 liten blomkål (à ca 500 g) 250 g champinjoner ca 1 kg potatis 3 små morötter 2 msk olivolja 1 tsk salt 1/2 tsk svartpeppar Senapskräm 1/2 grönt äpple 2 dl crème fraiche 1 msk grovkornig senap 2 tsk flytande honung 2 krm salt 1 krm svartpeppar Topping 200 g halloumiost 1 citron 1 msk olja 1 - 2 dl hackad persilja 1 krm chiliflakes 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
Potatisarna med skal halveras på längden och skärs i smala båtar på längden. När potatisarna och paprikorna har svalnat vänds de försiktigt tillsammans på ett fat
Det blev helstekt fläskfile, rostad potatissallad och feta-och melonsallad. Det blev så himla gott att jag bestämde mig för att damma av bloggen och lägga upp receptet på potatissalladen – den blev alldeles för god för att hålla för mig själv
Skala och skiva den kokta potatisen. Pensla kanterna med uppvispat ägg, eller kallt vatten, innan potatisen och osten läggs på den ena halvan av bitarna med smördeg
Jag tänkte på det här med bakpotatis, eller säger ni bakad potatis. När vi åt det nu sist ville jag bara få känna smaken igen av en riktigt stor, vinter-bakpotatis som skärs upp med två snitt och fylls med vitlökssmör eller bregott och flingsalt…