Majsgratäng med böngryta latino
Toves kök
Toves kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Majsgratäng
  • 4 - 5 portioner 450 g fryst majs, upptinad och väl avrunnen
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 ägg 2 ½ dl riven lagrad ost
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk malen spiskummin
  • 2 krm chilipeppar
  • lite matfett till formen
  • 4 - 5 portioner 1 msk olivolja
  • 1 gul lök
  • 1 grön paprika, ca 150 g (jag tog samma mängd sivripaprika)
  • 1 vitlöksklyfta 2 tsk chilipulver
  • 1/2 tsk malen spiskummin
  • 1/2 tsk malen koriander
  • 1 krm grovmalen svartpeppar
  • 1 krm malen kanel
  • 1/2 krm malen kryddpeppar
  • 1/4 krm malen kryddnejlika
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 tsk kakao
  • 1 - 2 tsk farinsocker
  • 500 g krossade tomater
  • 1/2 grönsaksbuljongtärning 400 g kokta svarta bönor (se här) alternativt 2 tetra eller 2 normalstora plåtburkar med konserverade svarta bönor
  • 1 msk pressad lime
  • Salt efter tycke och smak

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.