Skölj och ansa blomkålshuvudet och dela det i buketter. Koka upp vatten och salt i en gryta. Lägg ner buketterna och låt dem sjuda tills de är riktigt mjuka, 5–8 minuter
Skala och hacka löken. Hetta upp smöret och fräs löken några minuter utan att den tar färg. Tillsätt blomkålsbuketterna och låt dem fräsa med ytterligare några minuter
Varm soppa känns fantastiskt avtändande på sommaren. Varm macka, däremot, känns helt rätt. Vad det beror på kan du fundera på när du sörplar i dig denna svalkande, bebisrumpelena soppa med avokado och gurka
Vad tycker du om kalla soppor. Med rubriken “Currydoftande soppa på späda rotsaker, vitt vin, libbsticka, räkor och rotsakschips” fångades genast mitt intresse när jag såg det i Sydsvenskan
En smakrik, indisk-inspirerad soppa som hela min familj älskade. Dessutom gluten och mjölkfri. Du bestämmer själv hur kryddstark soppan skall vara och likaså hur tjock eller tunn konsistens du önskar