Det här är en väldigt uppskattad kycklingrätt som jag gjort flera gånger i olika varianter. Spenat kanske kan avskräcka, men hittills har jag inte hört någon som protesterat när jag serverat kycklingen
Det är så tacksamt med kyckling tycker jag. Därför så tänkte jag visa dig bloggens 10 populäraste recept med just kyckling. 1 – Gratinerad kyckling med chili och oregano (från 6 smartpoint). 2 – Phad Thai med kyckling (från 8 smartpoints). 3 – Kyckling i balsamico- och oreganosås (från 2 smartpoints). 4 – Krispiga kycklingbitar med currydip (från 3 smartpoints). 5 – Bacontoppad kycklinggratäng (från 7 smartpoints). 6 – Kyckling med mozzarella, pinjenötter och grillad paprika (från 2 smartpoints). 8 – Kyckling med Pak Choi (8 smartpoints). 9 – Kycklingkebabsallad (från 6 smartpoints). 10 – Bakad potatis med kycklingcurry (från 5 smartpoints) 6 sm
Denna kycklinggrytan blev så himla god (måste nog laga den snart igen. Med sina få ingredienser som kycklingfilé, lök, vitlök, morot, grädde och hönsbuljong så fick den så otroligt mycket smak och blev riktigt krämig och god
Efter allt påtande i jorden kalasade vi på krämigaste kycklingratängen med smak av dragon. Stek kyckling (krydda med salt, peppar och dragon) och sedan bacon (låt det rinna av på ett papper)
4 4 port ris 600 g strimlad kycklingfilé 1 msk olja salt peppar 2 dl crème fraiche (gärna feta/tomat) 2 1/2 dl kycklingbuljong (vatten och tärning eller fond) 1 burk soltorkade tomater (à 200 g) 150 g sockerärter Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
Hacka alla grönsaker (förutom vitlöken) och kycklingfilen. I en separat stekpanna hettar du olja, hacka ingefäran och fräs den snabbt, häll i kycklingen
Stek kycklingfiléerna på medelvärme tills den får lite färg. Häll såsen över kycklingen i formen. Stek kycklingfiléerna på medelvärme tills den får lite färg
Lägg hela kycklingfiléer i en ugnsfast form. Kolla så att kycklingen är helt genomstekt innan. Dela upp kycklingfileerna i skivor men låt dem ligga kvar i såsen