11 kg
kycklinglårfilé 1 tsk salt och 1 tsk svartpeppar 2 msk olivolja 200 g strimlad bacon schalottenlökar rivet skal av 1 citron Saft av 1,5 citron 2 krm krossad rosépeppar 1 tsk salt 1 dl vatten 2 msk kycklingfond 2 dl crème fraîche knippe dill Garnering skivad citron dillPutsa kycklinglårfiléerna om det behövs. Salta och peppra kycklingen runt om. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen runt om så att den får fin färg.
1 Skala
och finhacka löken. Vänd ner löken i kycklingpannan och låt löken fräsa med en kort stund.
1 Stek
baconet lätt knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Tvätta citronen och riv halva citronen. Pressa citronsaften. Tillsätt saft, citronskal, vatten, vin, krossad rosépeppar och fond ner i pannan.
1 Lägg
på ett lock och låt kycklinggrytan puttra i ca 20 minuter. Rör ner crème fraichen och puttra vidare utan lock tills grytan får fin konsistens.
1 Smaka
av med salt och peppar. Skär dillen fint och strö över grytan. Riv den andra citronhalvan och strö över grytan.
1 Skiva
citronen och garnera med citronskivor. Servera med klyftpotatis, tillsammans med haricots verts och rostade cocktailtomater.
Under tiden blanda Crème fraiche med Sweete Chili Asia, hacka tomater, lök, och champinjonerna, lägga ner allt röran förutom osten, där tar du endast hälften, resten ska strös på innan den ska in i ugnen
Under tiden vispa ihop creme fraiche med kräftosten ooch hummerfond. späd ev med lite mer vätska. Stäng av plattan och rör ner hackad dilloch kräftstjärtar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.