Kycklinggryta med citron, dill och bacon
Hemmets Journal
Hemmets Journal
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 kg kycklinglårfilé
  • 11 tsk salt och 1 tsk svartpeppar
  • 12 msk olivolja
  • 1200 g strimlad bacon
  • 1 schalottenlökar
  • 1 rivet skal av 1 citron
  • 1 Saft av 1,5 citron
  • 12 krm krossad rosépeppar
  • 11 tsk salt
  • 11 dl vatten
  • 12 msk kycklingfond
  • 12 dl crème fraîche
  • 1 knippe dill
  • 1 skivad citron
  • 1 dill
  • 11 kg kycklinglårfilé 1 tsk salt och 1 tsk svartpeppar 2 msk olivolja 200 g strimlad bacon schalottenlökar rivet skal av 1 citron Saft av 1,5 citron 2 krm krossad rosépeppar 1 tsk salt 1 dl vatten 2 msk kycklingfond 2 dl crème fraîche knippe dill Garnering skivad citron dillPutsa kycklinglårfiléerna om det behövs. Salta och peppra kycklingen runt om. Hetta upp oljan i en stekpanna och stek kycklingen runt om så att den får fin färg.
  • 1 Skala och finhacka löken. Vänd ner löken i kycklingpannan och låt löken fräsa med en kort stund.
  • 1 Stek baconet lätt knaprigt och låt rinna av på hushållspapper. Tvätta citronen och riv halva citronen. Pressa citronsaften. Tillsätt saft, citronskal, vatten, vin, krossad rosépeppar och fond ner i pannan.
  • 1 Lägg på ett lock och låt kycklinggrytan puttra i ca 20 minuter. Rör ner crème fraichen och puttra vidare utan lock tills grytan får fin konsistens.
  • 1 Smaka av med salt och peppar. Skär dillen fint och strö över grytan. Riv den andra citronhalvan och strö över grytan.
  • 1 Skiva citronen och garnera med citronskivor. Servera med klyftpotatis, tillsammans med haricots verts och rostade cocktailtomater.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.