Frukostbullar

Frukostbullar

  • 25 Recept
Kalljästa frukostfrallor á la Ernst

Kalljästa frukostfrallor á la Ernst

Kalljästa frukostfrallor á la Ernst. God morgon. Som ni vet har jag testat lite olika recept på frukostfrallor och den här gången blev det kalljästa frukostfrallor efter ett recept av Ernst Kirchsteiger
Frukostbullar med fruktmüsli

Frukostbullar med fruktmüsli

Det här frukostbullarna tycker jag du ska prova att baka. Det här frukostbullarna tycker jag du ska prova att baka
Franskbrödbullar

Franskbrödbullar

Smält smöret och rör ner mjölk och vatten. Låt bli fingervarmt. Smula ner jästen i en bunke och rör ner vätskan
Mjuka frallor

Mjuka frallor

Jag tycker det är fantastiskt roligt att baka bröd. Det finns så oändligt många olika spännande sorter att välja på
Bröd utan ugn

Bröd utan ugn

Blanda jäst, socker och det fingervarma vattnet i en skål. Tillsätt därefter 1 dl mjöl och blanda ordentligt

Lättbakad vattenfranska

Rör ut potatismjölet i 4 dl kallt vatten i en kastrull. Koka upp under omrörning. Ta kastrullen från värmen och låt blandningen svalna till 37 grader
Vattenfranska

Vattenfranska

12 st Ingredienser. 2½ msk potatismjöl4 + 1 dl vatten50 g jäst3½ msk olja1 tsk salt12-12½ dl vetemjöl Garnering
Källarfranska

Källarfranska

En nybakad luftig och mjuk källarfranska på frukostbordet är aldrig fel. Ca. 30st. 50 gram jäst. 1 kg ekologiskt vetemjöl
Källarfranska till helgfrukost

Källarfranska till helgfrukost

Jaha, då får vi se om det blir nån storm här på ön som det varnas om. Inte ännu i alla fall, visst blåser det småspik ute men vi är vana vi lite hårdare vindar än såhär… Hoppas vi slipper bli strömlösa bara
Lantliga källarfranska

Lantliga källarfranska

Ännu ett bidrag från mitt lilla "flyttbak". Väldigt mycket "nybakat-bröd-känsla" över dem. det gillar vi
Nattjästa källarfranska

Nattjästa källarfranska

Imorse gräddade jag ett så gott bröd som stått i kylskåpet och jäst över natten. Luftigt och lite segt blev det
Surdegsfrallor på Kronjäst vetesurdeg

Surdegsfrallor på Kronjäst vetesurdeg

Provade ju kronjäst rågsurdeg för ett tag sedan och nu testade jag deras vetesurdeg, burken kostade runt 17 kronor och luktade inte fullt lika surt som rågsurdegen
Bullar a la bake off

Bullar a la bake off

De här bullarna är en hemmagjord variant av butikernas bake-off bullar. Man tar fram ogräddade bullar ur frysen och kan på ett enkelt sätt servera nybakat till t ex frukost
Simit- Kaek

Simit- Kaek

Simit- Kaek. Simit är en turkisk ”bagel” och ett typiskt ”street food”. De säljs överallt i Turkiet av gatuförsäljare i vagnar
Luftiga frallor

Luftiga frallor

Härligt mjuka och luftiga frallor som är enkla att baka. Perfekt frukostbröd eller att äta som lunch med en matig fyllning i
Smarriga Tekakor

Smarriga Tekakor

Även det enklaste brödet kan smaka så otroligt gott – särskilt när det kommer ut direkt från ugnen. Servera med exempelvis en smakrik ost och en kopp te
Söta fluffiga bullar (grundrecept)

Söta fluffiga bullar (grundrecept)

Det här är ett grundrecept på söta bullar. De blir fluffiga och kan fyllas med vaniljkräm eller vilken fyllning man vill, även köttfyllning går bra, tänk då på att minska sockermängden
Mantou (steamed buns / ångade bullar)

Mantou (steamed buns / ångade bullar)

I norra Kina äter man ofta mantou (ångade bullar på vetemjöl) istället för ris. Anledningen är att det är för kallt för att odla ris
Skrädkakor

Skrädkakor

Värm mjölken till fingervarmt, 37°C. Smula ner jästen i en 3-liters degbunke. Häll över lite degvätska och rör tills jästen löst sig helt
Mellanmålsbullar

Mellanmålsbullar

Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°C. Rör först ut jästen i lite vatten och tillsätt sedan resten av vattnet
Pizza Bullar

Pizza Bullar

Blanda skinka, riven ost, tomatsås och kryddor. Rulla ut degen, fördela fyllningen på degen. Rulla i hop, skär i ca 20 bitar, lägg på en plåt