Sharbet sekanjabin är en persisk dryck som gärna serveras som svalkande dryck i Iran. Första gången jag fick smaka sekanjabin var en varm sommardag på en grillfest
Kabis är pickels gjord på libanesiskt vis och serveras gärna vid maten som ett gott tilltug. Du justerar smaken på dina pickels helt efter dina smaklökar
Att göra sin egen caffe latte eller cappuccino hemma är lätt som en plätt. Det känns så himla lyxigt att avnjuta en kopp kaffe med massa skum på toppen
Till helgens brunch gjorde jag en lemoncurd som blev väldans så god. Vi använde den som en marmelad eller sylt men jag kan tänka mig så gott det kan vara både i bakverk och efterrätter
Ta kastrull från värmen och rör ner socker och citronsaft. Ställ bort från värmen och rör ner vaniljsocker och fruktpektin, häll upp på väl rengjorda och atamon-sköljda varma burkar
För någon dag sedan kokade jag en stor burk jordgubbssylt. Perfekt att ha på frukostgröten. Citronens syrlighet blir en god brytning mot jordgubbarnas och vaniljens sötma