Om pizza är riktigt typisk svensk snabbmat är indiskt helt klart klassisk brittisk snabbmat. "The local Indian" ligger ungefär lika tätt som pubarna och att ha sin favorit bland "curries" är lika självklart som att veta om det är Hawaii eller capricciosa som är favoriten
Idag valde jag att göra en supersmarrig vårsallad av mina ugnsrostade morötter. Nu har våren kommit till Milano på riktigt, och jag vill inte längre äta mustiga grytor och värmande soppor (eller jo, i och för sig - soppa är gott och det kan jag nog äta ett tag till, innan det blir 40 grader och allt jag vill stoppa i mig är kall lemonad)
Det blev en varmrökt Öring ikväll och en variant på den klassiska gravlaxsåsen. Den passar ju som bekant bäst till gravad lax men vill man så kan man enkelt tillsätta lite Cremé fraiche för att göra den mildare och plötsligt passar den perfekt till lite rökta fiskar
Rödbetshummus. 6 augusti 2015, 16. 17. Den här färgsprakande varianten på hummus bara smälter i munnen. Passar bra som tillbehör till det mesta, utmärkt till plockmat, vid sidan av grillen eller på mackan
2DELNINGARDelaTweetaFölj. Enter your email address. Delivered by FeedBurner. Hej. Jag är ledsen för att det händer relativt lite på bloggen för närvarande
Risotto med torskfilé och basilikabuljong. Publicerat 2015-03-27 11. 40. 00 i. Fisk och skaldjur. Jag brukar ofta göra risotto med massor av räkor och grönsaker
Blanda kryddorna till currypastan i en blender/med stavmixer. Tillsätt vatten så en pasta bildas. Värm olja och smör i en stor kastrull på spisen och tillsätt sedan lök och en nypa salt
Skölj och torka av kycklingfiléerna. Dela varje i tvåtre bitar och lägg dem i en bunke. Pressa över citron, riv över ingefära och strö på skalad och finhackad vitlök
Den här påminde mig om hur det är äta indisk mat i låt oss säga Nairobi eller Singapore (har inte varit i Indien, bara på ställen där det finns exilindier
Herrrrrrrrrreguuud så gott, som Ranelid skulle ha uttryckt sig. Men det här var verkligen helt super. Hemmagjord marinerad rostbiff serverad med potatisgratäng och sallad
Jag har en favoritkokbok och det är "Under valnötsträdet" av Anna och Fanny Bergenström. Det finns ett recept i den boken som jag nog funderat på att göra i minst 5 år men så har det aldrig blivit av
Tillagning kokt torsk. Lägg torsken i en kastrull och häll i vatten så att all fisk täcks av vattnet. Om man använder torskfiléer lägger man i dem hela i kastrullen, använder man djupfryst torsk kan man dela "fiskblocket" i fyra delar innan man lägger ned fisken i kastrullen