Mina Favoriter

Mina Favoriter

  • 87 Recept
Mina Favoriter
Kyckling jalfrezi - het indisk kycklinggryta

Kyckling jalfrezi - het indisk kycklinggryta

Om pizza är riktigt typisk svensk snabbmat är indiskt helt klart klassisk brittisk snabbmat. "The local Indian" ligger ungefär lika tätt som pubarna och att ha sin favorit bland "curries" är lika självklart som att veta om det är Hawaii eller capricciosa som är favoriten
Paella

Paella

2 medelstora gula lökar. 2 klyftor vitlök. 6 msk olivolja. 1 dl vitt vin. 4 dl ris, gärna rundkornigt ris, förslagsvis blir risottoris gott
Kåldolmar

Kåldolmar

Gör så här. Kåldolmar. Skär med en liten vass kniv bort rotstocken, den hårda biten i mitten. Försök att få kålhuvudet att hålla ihop fint
Halstrad tonfisk med mango- och avokadosallad

Halstrad tonfisk med mango- och avokadosallad

11 Apr. 11. 10. Twitter. Facebook. Halstrad tonfisk med mango- och avokadosallad. 0kommentarer. Så fort solen börjar värma så får jag hopp om sommaren
Ugnsrostade morötter med linser i apelsin- och senapsdressing

Ugnsrostade morötter med linser i apelsin- och senapsdressing

Idag valde jag att göra en supersmarrig vårsallad av mina ugnsrostade morötter. Nu har våren kommit till Milano på riktigt, och jag vill inte längre äta mustiga grytor och värmande soppor (eller jo, i och för sig - soppa är gott och det kan jag nog äta ett tag till, innan det blir 40 grader och allt jag vill stoppa i mig är kall lemonad)
Gravlaxsås med Cremé fraiche

Gravlaxsås med Cremé fraiche

Det blev en varmrökt Öring ikväll och en variant på den klassiska gravlaxsåsen. Den passar ju som bekant bäst till gravad lax men vill man så kan man enkelt tillsätta lite Cremé fraiche för att göra den mildare och plötsligt passar den perfekt till lite rökta fiskar
Rödbetshummus

Rödbetshummus

Rödbetshummus. 6 augusti 2015, 16. 17. Den här färgsprakande varianten på hummus bara smälter i munnen. Passar bra som tillbehör till det mesta, utmärkt till plockmat, vid sidan av grillen eller på mackan
INDISK CHICKEN BALTI

INDISK CHICKEN BALTI

Vi har inte haft några bjudningar hemma, utan lugnt och stilla, med en bjudning hos mina föräldrar och en övernattning på hotell i Göteborg
Aioli – recept

Aioli – recept

2 tsk dijonsenap. 12 tsk vinäger. 14 äggulor

Risotto med torskfilé och basilikabuljong

Risotto med torskfilé och basilikabuljong. Publicerat 2015-03-27 11. 40. 00 i. Fisk och skaldjur. Jag brukar ofta göra risotto med massor av räkor och grönsaker
3 x Oxe

3 x Oxe

En kul kombination av olika varianter av nötkött. Jag fick tag på fina oxkinder i Söderhallarna och en mör bit oxfilé
Tikka Masala

Tikka Masala

Blanda kryddorna till currypastan i en blender/med stavmixer. Tillsätt vatten så en pasta bildas. Värm olja och smör i en stor kastrull på spisen och tillsätt sedan lök och en nypa salt
Kyckling Balti med kryddig raita

Kyckling Balti med kryddig raita

Skölj och torka av kycklingfiléerna. Dela varje i två–tre bitar och lägg dem i en bunke. Pressa över citron, riv över ingefära och strö på skalad och finhackad vitlök
Kofta "Rogan Josh"

Kofta "Rogan Josh"

Den här påminde mig om hur det är äta indisk mat i låt oss säga Nairobi eller Singapore (har inte varit i Indien, bara på ställen där det finns exilindier
Marinerad rostbiff

Marinerad rostbiff

Herrrrrrrrrreguuud så gott, som Ranelid skulle ha uttryckt sig. Men det här var verkligen helt super. Hemmagjord marinerad rostbiff serverad med potatisgratäng och sallad
Torsk med äggsås i ugn

Torsk med äggsås i ugn

1. Tina ett torskblock. Hårdkoka äggen och låt dem kallna i kallt vatten. Lägg det tinade fiskblocket i en ugnsfast form
Kålpudding

Kålpudding

)Men jag är ganska säker på att varken min älskade eller mina barn skulle hålla med mig. Kålpudding, denna gudagåva till mänskligheten
Indisk curry med blomkålsris

Indisk curry med blomkålsris

Jag har en favoritkokbok och det är "Under valnötsträdet" av Anna och Fanny Bergenström. Det finns ett recept i den boken som jag nog funderat på att göra i minst 5 år men så har det aldrig blivit av
Kokt torsk med äggsås

Kokt torsk med äggsås

Tillagning kokt torsk. Lägg torsken i en kastrull och häll i vatten så att all fisk täcks av vattnet. Om man använder torskfiléer lägger man i dem hela i kastrullen, använder man djupfryst torsk kan man dela "fiskblocket" i fyra delar innan man lägger ned fisken i kastrullen