Strimla önskad mängd vitkål med kniv eller osthyvel beroende på hur tjocka strimlor du vill ha. Hetta upp olja och smör i stekpannan och tillsätt vitkålen
Pappa hade fått någon saffranssill på ett julbord och sa att den var riktigt god. Nu vet jag ju inte hur den de fick smakade, men jag hittade ett recept hos Abba som vi valde att testa till julafton
Här kommer ytterligare ett sillrecept, detta fungerar lika bra på julbordet som till midsommar. Smaken kommer från västerbottensosten som mixas tillsammans med crème fraiche vilket ger en krämig sill
Hej på er. Melodifestival, god middag och finfin dessert – ungefär så såg gårdagskvällen ut här hemma. Det var riktigt länge sedan jag gjorde pannacotta nu och eftersom att jag hade väldigt mycket vit choklad hemma så tänkte jag att den fick agera smaksättning
Hemma i Skåne i mellandagarna lagade vi till vilt och tog hjälp av Per Morbergs eminenta bok. Vi använde rådjursstek istället för älgstek som i hans recept men det gick precis lika bra
När det vankas kalas är det väldigt smidigt att baka i långpanna. Både praktiskt och enkelt. Planerar du att baka till Påsk och bjuda på fika kan jag rekommendera att baka en Tuppkaka i långpanna
Jag är mycket selektiv i mitt majsätande. Jag har en teori om att det är alla trötta lunchhakssallader bestående av 50% billig burkmajs som förstört mig
Igår kände jag mig ovanligt trött och frusen på jobbet. Jag tänkte inte så mycket mer på det, men kan ju säga att det var tur att jag bara hade en halvdag att arbeta på plats