Väldigt god sill. Testa gärna. På bilden är det den längst ner till vänster. 3 msk gräddfil1 msk majonäs1 rostad hel vitlök, ca 8 st klyftorVitpeppar efter smakLägg in sillen i ättikslag 1 dygn
Lägg sillfiléer i sillag över natten, slå av lagen. Skär sillen i bitar, blanda ihop såsen tillsätt så mycket torkad persilja du vill för att såsen ska se fin ut och lägg ner sillen
Dag 1. Koka upp vatten, ättika och socker och när sockret löst sig så kyles lagen snabbt ner. Lägg sillen, löken och kryddorna i en karott och häll över lagen
2 brk inläggningssill 3 dl creme fraiche ½ dl majonnäs (gärna hemgjord) 1 röd chili, finhackad 3 vitlöksklyftor, rivna fint på microplane (=fint rivjärn) 1 schalottenlök, finhackad Koka en 1-2-3 lag till sillen (1 del ättika 12%, 2 delar socker, 3 delar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.