Lakritskryddad rådjursstekmedgräddsås, vitlöksfrästa kastanjechampinjoner och rostade rotfrukterHär är det en riktig söndagsklassiker som fått en modern touch med lite lakrits i såsen
Ställ potatisarna med den skårade sidan upp i en ugnssäker och smörad form. Hasselbackspotatis. Lägg potatisen i en träslev så ligger den stadigt och du skär inte itu den av misstag
Smaka av med salt och svartpeppar. Rör ihop (ja, det är lättast att blanda med händerna. Hacka under tiden chili och lök fint och stek i smör till fin färg
Målet var att bjuda några vänner på en rejäl lördagslunch med stek, rödvinssås och ett potatismos. Jag började med att såga av det utstickande lårbenet (en ren fogsvans funkar fint)
Krydda med salt och citronpeppar. Då var det måndag och vardag igen. Lägg tillbaka laxen i formen och servera med t ex kokt ris och kokt broccoli och gröna bönor
Krydda med grovhackade korianderblad samt smaka av med salt och vitpeppar. Servera soppan tillsammans med en klick creme fraiche eller yoghurt per portion samt bröd
Vi åt hasselbackspotatisen tillsammans med en fantastiskt god sous-vide-brisket på gris som jag köpte från Bergslagsdelikatesser, på Wadköpings matmarknad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.