Det här var andra gången jag lagade köttsoppa (på älgkött) och den blev jätte jätte god. Hemligheten tror jag är att koka köttet en, två dagar före man skall äta det och låta köttet koka riktigt länge och även grönsakerna (då på väldigt låg temperatur)
16 Apr. 09. 17. Ostknyten. 0kommentarer. Hej mina vänner. Hoppas ni fått en rikigt bra start på denna torsdagen och inser att det bara är en dag kvar tills det är den där efterlängtade dagen igen - fredag
Kombinationen kassler och ananas är en riktig barndomsklassiker (hej 80-tal. ). Jag har för mig att mamma brukade gratinera kasslerskivor med ananas och ost i ugnen som hon lagt i högar på en plåt
Fläskfilé i god sås. 6 port. 800 gram fläskfilé1 tsk salt1 tsk grovmalen svartpeppar1 hackad gul lök2 dl crème fraiche2 dl grädde2 msk chilisås1 msk Worcestershiresås1 msk soja1-2 pressade vitlöksklyftor1½ msk rosepepparhackad persilja Skär filen i skivor ca 2 cm, platta ut dem något
Kvällens lördagsmys med goda vänner blir en turkisk köttgryta CuvecOsmanisk gryta500 g nötkött (eller lamm)2 gula lökar1st aubergine4 st tomater1 grön paprika2 pressade vitlöksklyftor2 msk tomatpure150 gr fetaost2 st köttbuljongtärningar + 3 dl vatten1 msk sumak eller citron och svartpeppar1 tsk sambal oelekSkär köttet i tärningar och grönsakerna i mindre bitar