Grytan går lika bra att göra på fryst lax som på färsk, se bara till att tina laxen först. Den här supersmarriga laxgrytan gör du på 15 minuter. Lättast gör du det genom att lägga den frysta laxen i sin förpackning i kallt vatten, den tinar på cirka 20 minuter. Skär laxen i ca 3x3cm stora tärningar Häll i crème fraiche i en kastrull eller gryta och värm den på medelvärme. Lägg i laxen och låt sjuda i ytterligare 5-10 min, tills laxen delar sig något och inte är rå inuti
Den här laxgrytan har jag tänkt att tipsa om så länge. Men om ni som jag har svårt att variera den där laxen och är i behov av ett bra recept där man har de flesta ingredienserna hemma, så lägger även jag ut recept här
Servera laxen med kokt potatis, skarpsås och ägghalvor. 4 portioner600 g laxfilé av mittbit utan skinnLag. 1 dl majonnäs1 dl gräddfil2 msk skånsk senap2 msk vitvinsvinäger2 msk hackad dill2 msk hackad gräslökSalt och nymalen vitpepparSkär laxen i portionsbitar. 600 g laxfilé av mittbit utan skinn
4 bitar portionslax a 125 gram. 4 bitar portionslax a 125 gram 1 liter vatten. Hallå där. Ja jag vet att jag blivit dålig på nya recept, men just nu testar jag lite 5
Skär laxen i bitar och lägg i en ugnsform. Häll över laxen och strö över riven ost. Lax i citron- och hummersås med kräftstjärtar, ca 4 portioner. 4 laxfiléer. Lax i citron- och hummersås med kräftstjärtar, ca 4 portioner. 4 laxfiléer