Min kokbok

Min kokbok

  • 47 Recept
Matiga cheddarmuffins

Matiga cheddarmuffins

Grädda i 175 grader i ca 10 minuter mitt i ugnen. ca 10 minuter m. De här matiga cheddarmuffinsarna är superlätta och snabba att göra
Kassler- och rislåda

Kassler- och rislåda

Lägg riset i en ganska stor ugnsform, min är 22 x 35 cm och är lagom för 1 sats (6 portioner). Gratinera i mitten av ugnen i 225°C tills den fått fin färg, det tar ca 15-20 minuter om riset är varmt och ca 20-25 minuter om ugnsformen stått kallt
Potatisbullar

Potatisbullar

Lägg potatisbullarna på smörpapper för att torka ett par minuter. Skala och koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten
Lövbiffsgratäng

Lövbiffsgratäng

Förväll potatisen i saltat vatten 3 i minuter och låt rinna av i ett durkslag. Koka upp och låt sjuda 3 minuter under omrörning. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 minuter
Enchiladas med kyckling

Enchiladas med kyckling

Rör i salsa och majs och koka i 5 minuter. Gratinera i 10 minuter och servera med sallad. Strimla kycklingen och bryn i smör tillsammans med lök
Köttfärsfyllda spetspaprikor

Köttfärsfyllda spetspaprikor

Fuskade idag och körde ca 20-15 minuter i 200 grader (men det går nog att fixa lika bra med 100 graders ugnsvärme och dubblerad tid)
Lyxig smörgåstårta med lax och räkor

Lyxig smörgåstårta med lax och räkor

Hacka räkorna till fyllning 1. Skala och hacka ägg och avokado. Blanda räkor, ägg och avokado med gräslök, dill, crème fraiche och kesella
Jordnötssmörskakor

Jordnötssmörskakor

Jordnötssmörskakor är perfekt att bjuda på när du har lite mindre tid att baka. Du får alltså ihop jordnötssmörskakorna med bara 4 ingredienser och från att du börjar tills du kan servera kakorna är maximalt 20-25 minuter plus lite tid för kakorna att svalna. 30 minuter. 4 ingredienser och från att du börjar tills du kan servera kakorna är maximalt 20-25 minuter plus lite tid för kakorna att svalna
Glutenfria Kantarellmuffins!

Glutenfria Kantarellmuffins!

Finhacka löken och dela svampen i mindre bitar. 200 grader i ca 20 minuter. Du behöver. 200 gram kantareller
Räkcheesecake

Räkcheesecake

Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 minuter. Häll smeten i formen och låt stå kallt i minst 5 timmar gärna över natten
Köttfärssoppa

Köttfärssoppa

Tillsätt buljongtärning, vatten och tomatpuré och koka i 10 minuter. Fräs färs och hackad lök i en kastrull med smör
Mandelgratinerad kyckling

Mandelgratinerad kyckling

Dela den i mindre bitar. Skär persikorna i mindre bitar och stick ner dem mellan kycklingbitarna. Rör ner Maizenaredningen och låt såsen koka några minuter
Kantarellpaj med ädelost och bacon

Kantarellpaj med ädelost och bacon

Plasta in och låt stå i kylen i 30 minuter. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda i nedre delen av ugnen, ca 10 minuter. Tillsätt kanta-rellerna och låt fräsa i ca 5 minuter. Häll över äggstanningen och grädda i mitt i ugnen tills fyllningen stelnat och fått fin färg, ca 20 minuter
Fetaost i marinad som du enkelt gör själv!

Fetaost i marinad som du enkelt gör själv!

Dela fetaosten i mindre bitar. Här kommer ett snabbt tips på en perfekt ”gå-bort-present”. Fetaost som man marinerar själv blir både gott och snyggt
Omelett med kräftfyllning

Omelett med kräftfyllning

Vispa sönder ägg med en gaffel tillsammans med vattnet. Salta och peppra. Värm en släpp lätt-belagd stekpanna med matfett tills det är gyllene
Raggmunk med bacon i ugnen

Raggmunk med bacon i ugnen

Låt smeten vila åtminstone 15 min. Grädda mitt i ugnen 45 min. Sätt sedan ugnen på grill 5 minuter, för att baconet ska bli krispigt