Kött

Kött

Renskavsgryta

Renskavsgryta

Ingredienser Portioner. 2 1 pkt djupfryst renskav (à 240 g) smör till stekning 1 hackad gul lök 100 g ljusa kantareller (eller champinjoner i skivor) peppar från kvarn salt 5 krossade enbär 1 msk svart vinbärsgelé 2 dl vispgrädde hackad persilja till servering Lägg till i inköpslistan
Hjortstek i lergryta

Hjortstek i lergryta

När allt är klart häll av skyn i en gryta, låt koka upp och tillsätt en gnutta köttbuljong, två dl grädde och red till lagom tjocklek
Kasslergryta med paprika och färskost

Kasslergryta med paprika och färskost

En krämig gryta med ris till, det är den typen av mat jag skulle kunna äta varje dag. Den här grytan med kassler är smaksatt med paprika, purjolök, en gnutta chilisås och persilja
Helgmiddagstips!

Helgmiddagstips!

Häll såsen över köttet. Tänkte tipsa om en god fläskfilèrätt som passar bra till helgen. Receptet kommer ursprungligen från Lars mormor
Fläskfilégratäng med bacon i ugn

Fläskfilégratäng med bacon i ugn

1. Hacka baconet och stek i stekpanna. Skiva fläskfilén i centimetertjocka skivor och bryn hastigt runt om i baconfettet
Kasslergratäng med gräddig broccolisås

Kasslergratäng med gräddig broccolisås

Hej på er,. Dags för lite mat på bloggen, det har varit rätt mycket sött den senaste tiden. Såhär efter semestern är det många som vill ta tag i vardagen igen – dra ner på alla godsaker man ätit under sommaren och kanske snåla lite efter att man har spenderat en del under semester men ändå äta gott
Oxfilé med svamp, rödvinsås och rotfruktskaka

Oxfilé med svamp, rödvinsås och rotfruktskaka

Vänd på köttet och lägg i smöret och örterna. Häll i olja och bryn köttet 45 sekunder. Ös köttet med smöret i ytterligare 45 sekunder, lägg över i en ugnsfast form, häll över fettet och örterna
Kryddmarinerad fläskytterfilé

Kryddmarinerad fläskytterfilé

Gnid in köttet med blandningen. Bryn köttet runt om i olja i en stekpanna. Lägg köttet i en ugnssäker form och stick in en termometer i den tjockaste delen
Kött i jättegod sås.

Kött i jättegod sås.

Lägg över allt i lämplig panna och låt bryna ihop en stund, tilsätt vatten och resten av ingridienserna, låt koka ihop, tillsätt grädden och låt puttra tills köttet är mört
En schnitzel från Wien.

En schnitzel från Wien.

Vänd först köttet i vetemjöl, sedan vidare ner med det i ägget och därefter vidare ner en vända i skorpmjölet