Innan jag startar dagen på riktigt tänkte jag lägga ut nästa rätt i söndagens meny, nämligen varmrätten som blev fylld fläskytterfilé som jag helstekte och serverade med potatisgratäng
Det jag märkte var att man får inte vara snål med kryddningen. Olja in och krydda med salt och peppar. Klicka ut fetaoströran på köttet och rulla ihop och fäst med steksnöre eller tandpetare
Ytterfilé fylldmed vitlök, salladslök och kryddor, hoppas att det skall smaka. Idag blir det grillat, superkul med den nya grillen och så gott det blir
Bara att ta något gott som ändå ligger i kylen eller ett lass med kärlek. Ikväll blev det en klassiker med soltorkade tomater, mozzarella och färsk basilika
Vi har ju haft en sådan tur att fått vår frys fylldmed viltkött från sambons familj så det har inte blivit så mycket griskött här hemma på senaste tiden
Dom är så härligt påskiga i sina pastellfärger och passar perfekt att fylla påskägget med. med lakritspulver eller smörkola-extrakt men jag valde att använda mig av bittermandelolja och vaniljpulver för jag tycker om smaken (blir som marsipan nästan) och det är saker som är enkla för er att hitta på ICA eller Coop
Köttet fylldesmed ajvar, soltorkade tomater, vitlök och hackad persilja. Jag höll på att få sammanbrott när jag plockade fram ytterfilén från kylskåpet för hur mättar man så många med så lite mat
Sätt den fyllda filén i en ugnsform. Oftast är det korv och makaroner på måndagar eftersom jag jobbar sent och Leif ska försöka laga mat när han kommer hem med trötta, hungriga barn
Krydda ytterfilén runt omBryn den i stekpannan så att den får stekytaTa upp den och skär den mitt i, som en ficka som du kan lägga fyllningen iTärna tomaterna och grovhacka basilikanta hälften av fetaosten och smula ner tillsammansmed tomathacket, krydda lite med svartpepparFyll ytterfilén med röran och smularesterande av fetaosten på toppenStäll i mitten av ugnen 175 grader i ca 40 minuterSkiva under tiden champinjonerna och stek domTa ett uppläggningsfatLägg först
Fläskytterfilé (eller fläskfilé) blir till en festrätt med fyllning. Här har jag fyllt den med serranoskinka (godare än parmaskinka), mozzarella och soltorkad tomat
Var försiktig med oljan och ha gärna lock i närheten. I senaste buffe så var det en artikel om belgiska pommes frites, eftersom vi skulle fira att vi har varit förlovade i ett år i söndags tyckte vi det var ett bra tillfälle att göra våra egna pommes frites
Fäst ihop snittet med avbrutna grillpinnar i trä eller tandstickor i trä. Snitta den med ett djupt snitt på längden och fyll den med de soltorkade tomaterna som du delat i mindre bitar, skivorna av rökt bog som du delat i mindre bitar samt osten som du gjort 1,5 cm* 5 cm stavar av
Den här kvällen blev det fläskytterfilé fylldmed fetaost och strimlade soltorkade tomater. Häromkvällen var en gammal sång- och teaterkompis till mig hemma hos oss med sin familj på lite kvällsmat och uppgiften att tycka till om såserna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.