Rör ihop allt till en smidig deg och knåda den kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40-45 min. Dela degen i 16 delar. Låt jäsa 30-35 min till. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 10-12 min och ugnsvärmen kan variera i olika ugnar
Ställ in i ugnen tills grädden fått en ljusbrun nyans, ca 15 min, med varmluft går det fortare. Den här har jag bjudit på förut och den blir riktigt mumsig
Skär kycklingen i mindre bitar. Egentligen hade jag tänkt mig papaya i stället för melon i salladen, men jag hittade ingen som var tillräckligt fin och mogen, så det fick bli galiamelon som alternativ
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Häll av och spola i kallt vatten. Blanda pastan med ost, pressad vitlök, olivolja och vinäger eller citron
Sparris innehåller massor med både vitaminer och mineraler, och är med andra ord rena win-winmaten. Tärna potatisen (eller dela bara om det är små fina färskpotatisar), skala och flisa vitlöken, skär bort det nedersta hårda på sparrisstjälkarna, och dela sparrisen i mindre bitar
Smält smöret i en kastrull och lägg i purjolöken, stek på svag värme i ett par minuter. Sätt tillbaks kastrullen på spisen och vispa ner creme fraichen och salta och peppra och låt soppan sjuda i ett par minuter
1. Koka potatisen, morötter och broccoli. Skär paprika i bitar. Strimla vitlök och lök. Skär chorizon i skivor och stek tillsammans med paprika, lök och vitlök
Koka broccolin i ca 5 -10 minuter eller tills den är så mjuk som du vill ha den. Sänk värmen när såsen kokat upp och låt den sedan småkoka i ca 15 minuter. Strö på den rivna osten och grädda formen i mitten av i ugnen i ca 25-30 minuter
Gjorde några egna modifikationer (receptet är min egna variant på ursprungsreceptet). Hacka färska örter, pressa ner vitlöken och finhacka chilin och lägg allt det i en egen skål
Tillaga i 200 grader i ca 20-30 min eller tills kycklingen är helt genomstekt. Fredag och heeelg. Idag bjuder jag på ett smarrigt och enkelt recept som passar riktigt bra som fredagsmiddag
Skölj och riv grönkålen i mindre bitar. Tillaga i ca 15 min (om torsken är tinad). Ja men vad säger ni, ska vi fira alla nya besökare med ett fullständigt magnifikt middagsrecept