Förvara svalt. Skär tomater och citron i mindre bitar, kör i mixer med stålkniv till en grynig massa. Tag grytan från värmen och rör ner socker och ingefära
Jag som trodde det va så svårt och så går det på en grisblink. Dagen efter skulle ju sonen ha skolavslutning, sista dagen på lågstadiet och såklart skulle det firas med lite nykokt saft som jag blivit motiverad att testa på efter att läst Jennys matblogg
Igår var jag på torget och köpte rabarber och jordgubbar för att gå hem och göra en soppa. Jag glömde bort tiden och det kokade allt för mycket och länge, så kan det gå ibland, men jag silade den istället och använde som saft, väldigt gott som morgonshot eller till fikat
Tänk dig sol, värme, doftande pioner, bara fötter med röda sommarnaglar, och hemgjord vaniljglass med alldeles nykokt hallonsylt, fortfarande lite ljummen
Jag smakade rabarbersaft för första gången förra veckan och fick en riktig smakupplevelse. Riktigt frisk och läskande, så igår bestämde jag mig för att göra egen saft
Häll chutneyn i väl rengjorda glasburkar ochförvara i kylskåpet. Nu när sommaren är här med alla sina grillkvällar tänkte jag göra en rabarberchutney som passar jätte bra till både kött och kyckling även supergod till grillad halloumiost