Han var minst sagt smutsig när vi hämtade honom i hagen. Detta brödet bakade Patriks mamma för ett tag sedan och jag tyckte att det var sååå gott att jag bad om receptet
Jag bestämde mig snabbt för att baka frölimpa med bönor och kummin. Lina Wallentin bjöd inte bara på recept på granola utan även på flera andra spännande bakverk
För ett par år sedan höll jag en Afternoon Tea-kurs på Medborgarskolan, och min tanke är att ni under den här veckan får ta del av en del av det material jag skapade till den kursen
Denna gång då vi bjuder till afternoon tea gjorde jag minipajer. 1 stor eller 22 minipajer. Tryck ut degen i en stor pajform eller 22 miniformar, nagga med en gaffel och klä kanterna med folie så att inte degen på kanterna sjunker ihop när du förgräddar den. Förgrädda pajskalet i ca 10 minuter. Fräs svampen purjolöken i smör i en stekpanna, ca 5 min. Grädda i nedre delen av ugnen i 35-40 min om det är en stor paj och 20 minuter om det är minipajer. 22 min
Jag bakade rutorna i förrgår och igår böd jag våra snickare på dem + min man och alla tyckte de var supergoda speciellt min man som åt flera under dagen, det är ett gott betyg eftersom han inte brukar äta så mycket fikabröd
Kavla ut en deg på bakplåtspapper, ca 6 mm tjock, till en rektangulär botten. Grädda botten nästan färdig mitt i ugnen i ca 15 min i 175 grader. Grädda kakan mitt i ugnen i 10-15 minuter tills kokos-smeten stelnat lite och fått färg. kavla degen ca 6 mm tjock på ett bakplåtspapper. Kavla ut en deg på bakplåtspapper, ca 6 mm tjock, till en rektangulär botten. Grädda botten nästan färdig mitt i ugnen i ca 15 min i 175 grader. Grädda kakan mitt i ugnen i 10-15 minuter tills kokos-smeten stelnat lite och fått färg. kavla degen ca 6 mm tjock på ett bakplåtspapper