Ett av Leos önskemål på middag kan va kyckling i sås. Det vill säga. Grädde/creme fraiche/soja/kalvfond som värms(för att inte skära sej) hällts över strimlad kyckling som går klart i ugnen
Veckans pastarecept är det dags för idag och det blir en sås med bl. a lövbiff och bacon som Anki lyckades få till riktigt bra till förra veckans fredagsmysmiddag
Skär köttet i tärningar, 3x3 cm. Skala och klyfta löken. Koka upp vatten, öl, fond och lök i en gryta. Låt grytan koka och lägg ner köttet lite i taget så att buljongen kokar hela tiden
Det här är en väldigt uppskattad kycklingrätt som jag gjort flera gånger i olika varianter. Att tillsätta bacon ger bra sälta och kräver egentligen inte så mycket extra kryddor även om jag gillar att "hotta" till det lite med chili och vitlök
Igår hade vi kalas här hemma och såklart så skulle det lagas mat. Jag gjorde en liten "minibuffé" som bestod av ugnsrostade potatisar, kycklingfilé med tomatdressing och en superfräsch pestokryddad blandad sallad som bestod av bland annat kronärtskockor
Sätt ugnen på 225°. Salta och peppra kycklingfiléerna. Bryn dem i smör i en stekpanna. Lägg över köttet i en ugnssäker form och stek tills innertemperaturen är 70°, ca 20 minuter