Kött

Kött

  • 15 Recept
Oxfilé rose
Schnitzel, grundrecept

Schnitzel, grundrecept

Ingredienser Portioner. 4 4 skivor fläsk- eller kalvfilé (4 skivor motsvarar 400 g) 2 krm salt 1 krm peppar 2 ägg 1 dl vetemjöl 2 dl ströbröd eller panko (asiatiskt ströbröd) smör och olja till stekning Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Klassiska Wallenbergare med potatismos

Klassiska Wallenbergare med potatismos

Blanda lingon och socker och låt stå i rumstemperatur tills sockret löst sig. Rör om då och då. Blanda kalvfärsen med äggulor, vispgrädde, salt, peppar och socker
Maldom- Kött och grönsaksgratäng

Maldom- Kött och grönsaksgratäng

Köttfärsbiffar som varvas med grönsaker och bakas i en tomatsås- SÅ GOTT. Inlägget Maldom- Kött och grönsaksgratäng dök först upp på ZEINAS KITCHEN
Mustig gryta med älg och öl

Mustig gryta med älg och öl

Tina köttet om det är fryst. Bryn köttet i smör i en stekpanna och lägg över i en stekgryta. Skär köttet i 3x3 cm stora tärningar. 1 kg älgkött
Höstgryta

Höstgryta

Skär köttet i 2 x 2 cm stora bitar, krydda med lite. koka upp, sjud sedan 2-2,5 timmar så köttet blir riktigt mört
KRISTINS ÄLGCHILI

KRISTINS ÄLGCHILI

Låt köttet bli rumstempererat. Mosa köttet lite med. Om det är mycket vätska i grytan när köttet är klart kan du
Frikadeller med persilja i tomatsås (mjölkfri)

Frikadeller med persilja i tomatsås (mjölkfri)

Kokta köttbullar. Köttbullssmeten blandades med citron och massor av persilja och smakerna gifte sig verkligen med den fantastiska pastasåsen som doftade svagt av vitlök och ajvar
Oxfilé med rosépepparsås

Oxfilé med rosépepparsås

En sås som är mycket smidig att göra och dessutom supergod. Ingredienser. Höga mittbitar av oxfilé á 170 g/pers