Ugnstemperatur 175 grader. Skär upp filéerna och banka ut dem lite. Blanda philadelphiaosten, löken, kryddorna, gräslöken (finhackad) och den pressade vitlöksklyftan
Banka ut köttet. Så gott det går salta och peppra på båda sidor, lägg på en skiva skinka och en stav parmesanost, den får inte vara så lång så att den sticker ut på sidorna
Sätt ugnen på 225 grader. Skala och dela potatisen i halvor (färskpotatis oskalad). Lägg den i en ugnsform, tillsätt olivolja, strö över rosmarin, salt och peppar
Ikväll blev det en hederlig finsk hernekeitto (ärtsoppa) sa jag bjuder istället pa var alla hjärtans dags middag, som hade lite mera medelhavsinfluenser än kvällens väldigt nordiska middag
En lördagsmiddag jag gjorde för ett par veckor sedan. Min plan var att göra kycklingrullader med "tunnskivade kycklingfiléer" men jag råkade få tag på "tvådelade kycklingfiléer" istället
Sätt på ugnen på 200°C. Banka ut varje filé för sig genom att lägga en filé i taget i en fryspåse. Banka med kastrull eller kötthammaren, tills fileén är platt
Jag lovade ju att jag skulle skriva lite om vad det blev för mat i lördags. Jag fick lite inspiration när jag hittade ett recept ur min kokbok till fredagens mat, så även lördagens mat kommer ur en av kokböckerna från "Allt om mat"
Jag hade lite riven västerbottenost kvar i en påse och så'nt får ju inte förspillas. Jag gjorde kycklingrullader och fyllde med nämnda ost, senap och bacon
Jag har tänkt göra kycklingrullader en lång tid nu. Det är den där reklamen från kronfågel, för deras tunnt skurna kycklingfiléer, som har gjort mig sugen på det