Mina favoriter

Mina favoriter

  • 7 Recept
Mina favoriter
Kanongött matbröd på surdeg

Kanongött matbröd på surdeg

Jag har länge letat efter ett ganska "snabbbakat" surdegsbröd, men har inte hittat något som riktigt fallet mig på läppen

Morotsbröd (bakmaskin)

Häll först i torrjästen i hörnet av degbunken. Tillsätt därefter alla torra ingredienser och häll slutligen i oljan och vattnet
DANSKT RÅGBRÖD PÅ SURDEG

DANSKT RÅGBRÖD PÅ SURDEG

 .  Så har jag äntligen fått tid till att göra bröd med min surdeg. Att baka med surdeg är absolut inte svårare än något annat bröd men det kräver lite mer tid eftersom degen behöver en längre vila jämfört med vanliga bröd

Filmjölksbröd för bakmaskin

Mät upp ingredienserna i bakmaskinens behållare, om du fördröjer bakningen (t. ex. till morgonen efter) så se som vanligt till att jästen inte kommer i kontakt med vätskan
Grovt bröd i lergryta

Grovt bröd i lergryta

Har haft en lergryta, en Römertopf stående i skåpet i många år utan att den har kommit till användning, har aldrig kunnat bestämma mig för om jag vill ha den till brödbak eller till matlagning
Bröd i Bakmaskin

Bröd i Bakmaskin

1 ½ tsk torrjäst. 2 dl lantbrödsmjöl. 1 dl rågmjöl. 2 dl rågsikt. 2 dl vetemjöl. 1 msk sirap. 1 ½ tsk salt1 msk smör2 ½ dl mjölk
Bröd med solroskärnor för bakmaskin

Bröd med solroskärnor för bakmaskin

Häll i ingredienserna i den ordning dom står, jag häller alltid i oljan först så att den smörjer paddlarna, dom lossar lättare då