Passar som förrätt eller som tilltugg till soppa. 200 g smördeg, utkavlad 100 g färskost 100 g västerbottensost, riven 2 färska lökar 400 g cocktailtomater Värm ugnen till 180 grader
Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Menemen är en populär, turkisk omelett som passar bra till frukost men som jag också tycker att man kan ha till mellanmål eller om man vill äta något lite lättare mot kvällen istället för en middag
Blanda majsmjöl och salt i en skål. Tillsätt först 2,5 dl av vattnet, lite i taget under omrörning. Knåda degen och tillsätt mer vatten matskedsvis tills degen blivit smidig
Mexgrytan förberedd och klar. Nybakta majstortillas. Receptet till kvällens middag kommer från min nyligen inskaffade favorit Rå matglädje – Veganskt, lyxigt och jäkligt gott, skriven av Erika Frost
Om den här satsen delas i 16 brukar mina bli c. Perfekta tortillas till fredagstacos. Jag är ingen glutenfanatiker, men majsmjölet känns rätt i dessa och ger en mjäll och mjuk känsla i bröden