1 SÅS:
280 gram tärnad bacon, fläsk eller pancetta
12 msk
olivolja
1200 gram
champinjoner
11 gul
lök
11 klyfta
vitlök
11 msk
vetemjöl
12,5 dl
grädde
12 krm
salt
11 krm
svartpeppar
11 dl
hackad bladpersilja
10,5 dl
riven parmesan eller grana padanoKöp färdig färsk gnocchi eller gör hemgjord gnocchi enligt följande: Skala och dela potatisen i 3x3 cm bitar eller skivad den i 1 cm skivor. Koka potatisen mjuk ca 15 minuter. Häll av potatisen väl i ett durkslag. Sprid ut potatisen på en bricka och låt ånga av i 10 minuter. Potatisen ska vara så torr som möjligt. Mosa potatisen med elvisp eller pressa den i potatispress och i en stor skål. Blanda potatismoset med ägg, riven muskot och salt. Tillsätt vetemjöl några dl i taget så att potatisdegen blir fastare. Den ska vara hanterbara och ej för klibbig men samtidigt gå att forma till gnocchis. Dela upp degen i sex delar. Ta fram en skärbräda och mjöla den. Ta en del gnocchideg och rulla ut till en 30-40 cm lång och 2 cm tjock rulle. Mjöla rullen runt om och skär den i 2 cm bitar - gnocchis. Tryck till med en gaffel på varje gnocchi om du vill ha räfflad gnocchi (och det vill man för då fastnar det mer sås på gnocchin). Lägg över gnoccisarna med 0,5 cm mellanrum på mjölad bricka. Koka upp vatten i en stor kastrull och salta med en tsk salt samt tillsätt någon tsk olivolja. SÅS: Fräs tärnad bacon- fläsk eller pancetta i en panna tills de fått fin färg och är knapriga. Lägg över i en skål. Skala och hacka under tiden lök samt pressa vitlök samt skölj och dela svampen. Fräs svamp, lök och vitlök i en kastrull några minuter i olivolja. Pudra över mjöl och rör runt. Häll i grädde och rör någon minut. Smaka av med salt och peppar. Håll varm. Riv ost. Skölj och grovhacka bladpersilja. Dags att koka gnocchin: Lägg hälften av gnocchin i det sjudande vattnet. Skaka kastrullen något så de ej klibbar ihop. Inom några minuter flyter de upp och då är gnocchin kokt och du kan sleva upp dem i ett durkslag du ställt i en stor skål. Fortsätt koka resterande gnocchis. Blanda gnocchisarna med svampsåsen samt bacon, fläsk eller pancetta samt servera med persilja samt riven ost på toppen.
PrintKycklinglevergryta medsvamp, bacon, vitt vin ochgrädde. Kanske blev den i vår ungdom lika förstörd som lammet – det (får) som smakar kofta och serveras med dill
Tillsätt gräddenoch låt koka sakta några minuter. Jag börjar nu bli ganska trött på kokt färskpotatis efter sommaren så dessa persiljebiffar medsvampoch bacon i tillsammans med god gnocchimedsvampsås kändes som en värmande och god rätt i höstrusket
Kassler, skinka & bacon,. Stekt gnocchimed bacon och kryddpeppar. #gnocchi,. Barnen har varit samarbetsvilligare än vanligt, och har inte bråkat med varandra heller för en gångs skull
Häll i gnocchin i vattnet när det kokar och smält under tiden smöret i stekpannan medsvampen. Har du som läser något härligt recept medgnocchi att bjuda på
Vi hänger på gnocchitrendenoch det kokades massor av potatis till köttgrytan i veckan. Mosa potatisen med en gaffel eller en potatispress, blanda i ägget och saltet
Blanda ner svampblandningenoch smaksätt med salt och peppar. Låt valnötterna fräsa med mot slutet. Ta en bra genväg och fixa en snabb middag - meat-free Monday
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.