Smula i fiskbuljongtärningen. Lägg fisken i en låg vid panna i vatten som knappt täcker filéerna. Strö över 1-1½ tsk salt och ångkoka mycket sakta under lock, 5-8 minuter tills fiskköttet är vitt och fast. 500 g torskfilé eller annan vit fisk. 1 fiskbuljongtärning
Tina fisken och låt rinna av på hushållspapper. Blanda kräftstjärtarna med färskosten, lägg en klick på varje fiskfilé och rulla ihop, lägg tätt i en ugnsfast form
Fisk. Strö det över fiskbitarna. Servera fisken med salladslök, nässelrisotto och räksås. Skär fiskfilén i 4 bitar och lägg i en ugnssäker form. Stek fisken mitt i ugnen ca 15 min tills innertemperaturen är 54 grader
Ja vad skall man säga när man sitter och titta ut över takåsarna, när luften är krispig och himlen är kristallklar samtidigt som hela lägen luktar stekt fisk
Bättre än hummer och för övrigt alla andra skaldjur nästan också, är havskräftor. Så här års går de att få tag på till ett rimligt pris och de är fantastiska att gratinera i ugnen
Fiskgratäng kan vara hur tråkigt som helst om man tittar på de färdiga i frysdisken. Vid vårt besök i Fiskehoddorna vid museet i Malmö så fick vi med oss lite torsk och lite lax som vi tänkte försöka göra något gott av idag
Torsdagens sena middag blev av vad som fanns i kyl och frys, och det blev mycket, mycket gott. Vill man kan man ha den på en rostad macka, eller som pastasås, eller som fyllning i en omelett
Ikväll blir det fisk igen och ett gammalt recept jag hittade som mamma brukar göra, nu var det dock ett tag sedan men det är en väldigt god och enkel rätt