Efter ett par veckor i Spanien står nu den svenska husmanskosten som spön i backen här hemma. Tapas i all ära men en riktigt bra fläskpannkaka är inte att förakta
Dags att laga favoritkyckling i Crock Pot. Det blev vår favoritkyckling i Crock Pot, Kyckling äpple-curry som jag kallar den men som ursprungligen har namnet Kyckling med mild currysås
Inlagd gurka. Börja så tidigt som möjligt med att lägga in gurkan, gärna dagen innan den ska ätas. Skiva gurkan tunt och blanda den med 1 dl socker och 3 msk ättikssprit
Ta fram kycklingen, skär ner den i bitar, lägg i en skål och blanda upp med honung och 1 msk tamarindpasta, salt och svartpeppar. 600 g kycklinglårfilé. 3 msk färsk ingefära 2 vitlöksklyftor 15 cm purjolök 2 morötter 1 gul paprika 2 tomater 0,5 färsk ananas 5 msk farinsocker 1 dl risvin 1 dl risvinäger 0,5 dl japansk soja 600 g kycklinglårfilé 1 msk tamarindpasta 1 msk honung svartpeppar salt ris, till servering
Kycklingwok. Hetta upp en del av oljan och woka kycklingen i några minuter innan även chilin och vitlöken får vara med i woken i ca en halv minut innan allt tas upp och läggs i en skål