Vad är egentligen godare är kött, potatis och sås. ca 300-400gr kött, t ex rostas, oxfilé eller biff 6 potatisar smör ströbröd salt och peppar 2 dl grädde ca 100 gr ädelost av en god sort några droppar balsamvinäger Skala potatisen och skär i tunna skivor nästan ända ner, men så den fortfarande hänger ihop. Stek köttet ett par minuter på varje sida och låt det vila i ca 5 minuter innan du serverar. 300-400gr kött
Strimla köttet och och stek det lätt. Varva kött, purjolökar och champinjoner i en eldfast form. Häll det på köttet och ställ in i ugnen i 200 g ca 25 min. 1 kg kött t
Kassler med vitlöksost i smördeg det är något av det godaste som finns. Vitlöksosten blandas med creme fraiche och riven ost och så rör man ner tärnad kassler och gräddar den goda blandningen i smördeg
Strimla köttet och stek i margarinet. (Om man använder fläskytterfilé kan man låta köttet eftersteka med lite vatten under lock för att bli mörare) Ta upp köttet och stek strimlad purjo, tärnad paprika och hackad vitlök
Lägg svamp, purjolök och bacon i botten på en ugnsfast form, sedan köttet. Det blev ingen trädgårdsdag för mig igår Kylig vind och mulet, så det fanns verkligen ingen lust alls att gå ut och kratta i landen
Efter att jag uppdaterat mina kryddor, skåp och kryddlådor så hittade jag min favorit. rosépeppar. Fick ett sånt sug efter just fläskfilé med krämig rosépeppar då jag inte använt den på länge
Jag upplevde det som köttigare, med mindre fett som släppte vid stekning. Jag använde fläskytterfilé igen, ett kött som passar jättebra just här eftersom grytan ska puttra en stund