Jag kan i bland tycka att det är svårt att få nötkött riktigt mört när man woka det. Denna gången valde jag att förkoka köttet innan jag wokade och det blev ett riktigt bra resultat
Jag och Ulle slog till på en bit vildsvinskarré för ett tag sedan och det blev supergott. Minns inte riktigt, men jag tror det serverades med en risotto som Ulle gjorde
En klassisk rätt som är väldigt enkel att göra, steken behöver inte brynas innan eller någonting, det är bara att slänga alla ingredienser i grytan och låta tiden gå
Lergrytan har äntligen börjat komma tillbaka i igen och kommentarer känns nästan överflödiga när man ska försöka beskriva hur stor skillnaden blir med en kyckling stekt i lergryta mot att bara steka den i ugn i en vanlig form
Har just nu en stor gryta med gulasch soppa småkokande på spisen. Doftar underbart. Jag gillar verkligen att göra soppor,grytor, allt egentligen, som man bara kan ha ner i en gryta och sen låta sköta sig självt
Sitter och kollar i min kladd och hand skrivna receptsamlings bok och hittade detta recept som jag dom senaste åren alltid har haft med på vårt julbord
Äppeltider-Har inget eget äppelträd, men inte lider jag för det inte. Nu skördas det söta syrliga frukterna,och äppelträds ägarna har antennerna uppe,febrilt letande efter den som kanske är sugen på äpplen
Hade jag varit en kyckling och blivit tillagad hade jag velat bli avnjut och hänförd i denna rätt. För att göra denna rätt behöver man ett välsorterat skafferi med kryddor
LammkotletterIkväll blev det lammkottletter till middag Wiii. Det finns inte mycket som toppar några perfekt tillagade kotletter och den här marinaden gör det hela ännu mer rättvist
Ca 500g högrev (eller vilket annan kok kött)6 skalade morötter1 stor hacka gullök5 stora vitlöks klyftor3 st lagerblad1/2 tsk spiskummin1/2 tsk garm masalamald pepparChilli efter hur mycket man pallar