I lördags var vi på födelsedagskalas hos makens systerbarn, inte klokt så stora ”de små” börjar bli. Det bjöds på väldigt god mat, så pass god att jag tänkte blogga ett olagat recept (får fixa bilder när jag lagat det själv)
Låt köttet bli rumstempererat. Putsa, torka, salta och peppra köttet. Ta ut den vid ca 55 grader för ett rosa kött, och låt den klättra upp mot 75 grader för genomstekt. Låt köttet vila ca 15 minuter och pensla på ett sista lager glaze innan du skär upp det
Brine vad är det för något tänker kanske några av er, jo det är en saltlag som man lägger köttet i, man rimmar det för att det skall bli mörare och få mer smak
Så härligt med allt älgkött som just nu finns tillgängligt. Stek den rumstempererade köttbiten i smör samt salta och peppra efter att den tagits ur pannan
Vet ni inte vad ni ska hitta på till lördagsmiddag ikväll, foodies. Laga Najnis rostbiff med gorgonzolasås, vetja, och era smaklökar kommer att slå små volter av förtjusning, vågar jag lova
Salta och peppra köttet och bryn det runtom i smör på hög värme. Lägg upp köttet på en skärbräda. SparrisMedan såsen sjuder och köttet vilar så blanchera sparrisen
Bara till att grilla en bit kött, göra en dippsås och steka upp några grönsaker, klart. Rubba in kryddorna i köttet och låt ligga framme någon timma innan det är dags för grillen
Skär upp köttet, strö på flingsalt och servera med tomaterna. Gnid in köttet med olja och grilla det först på medelvärme några minuter på varje sida, sedan på indirekt värme ca 20 minuter tills det har en innertemperatur på 50-52 grader C. Lägg köttet i folie och låt vila 5-10 minuter
Lägg fram köttet i god tid, peppra och salt precis före tillagning. 600-800 gram kött (Hälsingestintans hängmörade körde vi med). 1 msk köttfond. 600-800 gram kött. 1 msk köttfond
Ryggbiff har blivit det kött jag oftast köper när jag åker till Thuressons. Det är ett säkert kort, då jag vet att det köttet alltid motsvarar mina förväntningar