Sjömansbiff
Milda.se
Milda.se

Sjömansbiff

  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 500 g benfritt nötkött
  • rostbiff eller fransyska
  • 3 gula lökar
  • 2 msk Milda flytande margarin
  • 2 dl vatten
  • 1 kg potatis
  • 2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • hel
  • 33 cl mörkt öl
  • 1 msk Knorr flytande kalvfond
  • persilja
  • finhackad
  • inlagda rödbetor
  • inlagda gurkor

Beskrivning

    Sätt ugnen på 200°C. Skär köttet i ca 3 mm tjocka skivor. Skala och skiva löken. Stek löken i ½ msk matfett så att den får fin färg. Ta upp den.

    Bryn köttet i resten av matfettet. Ta upp det och häll ur fettet ur pannan. Vispa ur pannan med hett vatten och buljong. Spara skyn.

    Skala potatis och skär den i skivor. Varva potatis, lök och kött i en ugnssäker form. Börja och sluta med potatis. Krydda med salt och peppar mellan varven.

    Häll på skyn från stekningen och öl. Sätt in formen i mitten av ugnen i 45 - 50 minuter.

    Strö finhackad persilja över före servering och servera även inlagda rödbetor och ev inlagd gurka till.

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.