Pajdeg. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut dem i en pajform (ca 24 cm). Slå fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda pajen i ca 25 minuter tills smeten har stelnat. Pajdeg 125 g smör 2 dl vetemjöl fullkorn 1 dl siktat dinkelmjöl 2 krm salt Fyllning 200 g lättkokta broccolibuketter 100 g tärnad fetaost 250 g fint strimlad kassler 1 dl riven lagrad ost 3 lättvispade ägg 3 dl mjölk Salt Vitpeppar
Skiva potatis och purjolök, och varva i pajskalet. Ta upp degen och tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga pajbottnen och förgrädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Häll i pajskalet och grädda mitt i ugnen, 20–25 minuter
Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en pajform. kan du blanda rökt skinka, bacon eller kräftstjärtar i smeten så blir det en ost/skink- eller ost/kräftpaj med lite mer skarp smak av ost
Pajskal. Servera pajen varm, ljum eller kall. Pajskal. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i 10-15 min. Häll i fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda pajen ca 20-30 minuter i 200°C
Idag har jag gjort pajen vi ska äta i morgon. Pajskal. Pajskal. Ta ut pajskalet när halva förgräddnings tiden gått, tryck till kanterna (som hasat ner) med en liten sked