Paj

Paj

  • 9 Recept
Ostpaj med lax

Ostpaj med lax

Låt pajen svalna lite. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter. Häll fyllningen i pajskalet och grädda i ca 30 minuter
Ostpaj

Ostpaj

Riv osten och bred ut den i en smord pajform. Källa. KafiaPortioner. 4Ingredienser. 250-300 g riven ost 3 ägg1 dl gräddeValfri fyllningGör så här
Paj med fetaost, broccoli och kassler

Paj med fetaost, broccoli och kassler

Pajdeg. Arbeta snabbt ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut dem i en pajform (ca 24 cm). Slå fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda pajen i ca 25 minuter tills smeten har stelnat. Pajdeg 125 g smör 2 dl vetemjöl fullkorn 1 dl siktat dinkelmjöl 2 krm salt Fyllning 200 g lättkokta broccolibuketter 100 g tärnad fetaost 250 g fint strimlad kassler 1 dl riven lagrad ost 3 lättvispade ägg 3 dl mjölk Salt Vitpeppar
Potatispaj med västerbottenost

Potatispaj med västerbottenost

Skiva potatis och purjolök, och varva i pajskalet. Ta upp degen och tryck ut den i en pajform, ca 24 cm i diameter. Nagga pajbottnen och förgrädda i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Häll i pajskalet och grädda mitt i ugnen, 20–25 minuter
Västerbottenostpaj

Västerbottenostpaj

Blanda ihop ingredienserna till pajdegen och tryck ut den i en pajform. kan du blanda rökt skinka, bacon eller kräftstjärtar i smeten så blir det en ost/skink- eller ost/kräftpaj med lite mer skarp smak av ost
Västerbottenostpaj

Västerbottenostpaj

Pajskal. Servera pajen varm, ljum eller kall.   Pajskal. Tryck ut degen i en pajform, ca 25 cm i diameter. Förgrädda pajskalet i 10-15 min. Häll i  fyllningen i det förgräddade pajskalet och grädda pajen ca 20-30 minuter i 200°C
Västerbottenostpaj

Västerbottenostpaj

VÄSTERBOTTENOSTPAJ. Det var ett lättlagat recept och pajen blev väldigt god och fin. Pajdegen. Kavla ut degen eller tryck ut den direkt i pajformen
Västerbottenostpaj med kantareller!

Västerbottenostpaj med kantareller!

Idag har jag gjort pajen vi ska äta i morgon. Pajskal. Pajskal. Ta ut pajskalet när halva förgräddnings tiden gått, tryck till kanterna (som hasat ner) med en liten sked