Högrev

Högrev

  • 12 Recept
Nötköttsgryta med rotfrukter

Nötköttsgryta med rotfrukter

 Nötköttsgryta med rotfrukter och rödvin 6 portioner1 kg nötkött t ex fransyska, nötbog eller högrev5 lökar, 2 finhackade och 3 grovhackade5 vitlöksklyftor, tunt skivade5 morötter, skalade och skurna i tjocka skivor3 palsternackor, skalade och skurna i tjocka skivor1 rejäl klyfta rotselleri, skuren i tärningar på med sidan ca 1,5 cm2 selleristjälkar, tunt skurna1 röd paprika, fint tärnad1 paket bacon, finstrimlat2 färska tomater1 burk krossade tomater, gärna Mutti3 msk tomatpuré 1 burk stora vita bönor 3 dl rödvin5-8 dl vatten2-3 msk oxfond med rödvinsmak (den mindre mängden om mindre mängd vatten)3 lagerblad1,5 msk paprikapulver1 krm chiliflakes0,5 tsk torkad oregano 2 persiljekvistar, bladen hackade och stjälkarna helasalt, rikligt med grovmalen svartpepparsmör eller olja för stekningPutsa köttet från senor och fett och skär i små tärningar med sidan drygt 1 cm. 1 kg nötkött t ex fransyska, nötbog eller högrev
Kalops av högrev

Kalops av högrev

högrev. Koka upp vatten, salt, skalade och skivade morötter, lagerblad och kryddpeppar i en gryta eller tryckkokare
Pepparrotskött av högrev

Pepparrotskött av högrev

högrev. Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Bouef Bouriguignon

Bouef Bouriguignon

INGREDIENSER4 portioner600 g benfritt nötkött, högrev eller bogsmör1 tsk salt1 krm. 600 g benfritt nötkött, högrev eller bogsmör
Jamie Olivers grekiska köttgryta

Jamie Olivers grekiska köttgryta

högrev eller fransyska, putsade och skurna i 4 cm stora bitar. högrev eller fransyska, putsade och skurna i 4 cm stora bitar 600 g fläskkarré av bästa möjliga kvalitet, putsad och skuren i 4 cm stora bitar olivolja 3 st rödlökar, skalade och klyftade 1 msk russin, grovhackade 400 g krossade tomater, på burk 1 msk tomatpuré 0,5 citron en knippa bladpersilja grekisk olivolja, kallpressad extra virgin
Kalops – klassiskt recept

Kalops – klassiskt recept

Skriv ut Dela E-post Pinna 362 800 g högrev i tärningar om 2 x 2 cm
. Så här gör du 30 minuter Lägg i en klick smör i en gjutjärnsgryta och stek köttbitarna
Spansk gryta de Andalusien a lo árabe

Spansk gryta de Andalusien a lo árabe

1 kg grytkött, t ex märgpipa, högrev eller fransyska, 2 st oxsvans, 3 chili kan uteslutas om du inte vill ha de starkt, smör till stekning, olivolja till stekning, 3 gula lökar, 3 morötter, 3- 5 palsternackor, 3 st vitlöksklyftor, 1 msk salt,1 kuvert saffran1 tsk kardemumma, 1 tsk kanel, 1 msk mald spiskummin, 1 msk paprikapulver de la Vera helst, 1 tsk chilipulver, 1 tsk gurkmeja, 2 tsk mald koriander,1 burk krossade tomater à 400 g eller 4 st stora hackade tomater, halvt glas rött vin, en halv pressad citron och lite riven ingefära, 2 lagerblad, 1 tärning köttbuljong

UNGERSK GULASCH

Skär köttet i bitar och skiva löken. Fräs upp löken i lite av fettet och tillsätt paprikapulvret. Fräs därefter grytbitarna i lökfräset och krydda
Ungersk gulasch, 6-8 port

Ungersk gulasch, 6-8 port

1,5-2 kg högrev i tärningar. 1,5-2 kg högrev i tärningar. 3 gula lökar hackade. 4 vitlöksklyftor. 1 dl paprikapulver
Enkel kalops på högrev

Enkel kalops på högrev

cirka 700 g högrev. 700 g högrev. Här kommer ett recept på en enkel kalops. Servera med inlagda rödbetor och nykokt potatis
Grillad högrev

Grillad högrev

För ett tag sedan testade jag för första gången grillad högrev. Det kändes lite ovant att äta högrev i den formen, men det blev riktigt gott