Smula ner jästen i en skål. Värm vattnet till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt honung, olja, salt, havregryn, pumpakärnor, det mesta av mjölet, och arbeta degen väl i maskin
jäst för matbröd. När du tar ut bröden låter du dem svalna på galler. Jag och sambon har flertalet gånger (innan jag började baka eget bröd…) gått ner till lokala butiken och köpt såna däringa lösbröd, typ tre stycken för 15 kronor. Grädda bröden mitt i ugnen 12 – 14 minuter. 50 gr jäst för matbröd
Jag hade trott att de skulle bli ungefär som grahamsbullar eller nån annan av mina frallor i konsistensen, men istället var de sådär sega och tuggiga som surdegsbröd brukar vara
Även det enklaste brödet kan smaka så otroligt gott – särskilt när det kommer ut direkt från ugnen. Grädda mitt i ugnen ungefär 8 minuter tills bröden fått fin färg
Jag tycker det är fantastiskt roligt att baka bröd. Jag är verkligen ingen brödsnobb, som tvunget måste baka avancerade grejer med mängder av ovanliga ingredienser, utan jag bakar det jag tycker verkar gott och som jag blir sugen på att testa