Bröd

Bröd

  • 26 Recept
Amerikanska bagels

Amerikanska bagels

Smula ner jästen i en skål. Tillsätt lite av vattnet och rör ut jästen. Tillsätt resten av vattnet, salt, sirap och det mesta av mjölet
Frasiga frallor

Frasiga frallor

Smula ner jästen i en skål. Värm vattnet till 37° och häll över jästen. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt honung, olja, salt, havregryn, pumpakärnor, det mesta av mjölet, och arbeta degen väl i maskin
Stekpannebröd

Stekpannebröd

Låt bröden kallna på varandra insvepta i bakdukar. Brödet går bra att frysa. Smält fettet, häll i mjölken och värm till ca 37 grader
Tekakor med havregryn

Tekakor med havregryn

Dessa tekakor är lättbakade och blir härligt saftiga av havregrynen. Jättegoda med lite god ost på eller med ett berg med nyskalade räkor
Det doftar så gott i mitt kök

Det doftar så gott i mitt kök

Vi försöker baka allt vårt bröd och det blir en hel del med tränande ungdomar i huset som ständigt är på jakt efter en smörgås
Fluffiga frallor

Fluffiga frallor

Briocher är ett franskt bröd som innehåller kopiösa mängder av smör och ägg. De här supergoda fluffiga frallorna är väldigt enkla att baka
Filmjölksbröd

Filmjölksbröd

Jag har lagt upp ett enda litet ensamt bröd på bloggen tidigare, det marockanska vitlöksbrödet, men till och med det receptet innehåller socker
Bagels med lax och cream cheese

Bagels med lax och cream cheese

När jag äter bagels får jag flashbacks till en solig vårdag i London, Notting Hill och Portobello Road
Ljuvligt goda och rustika rågbitar

Ljuvligt goda och rustika rågbitar

jäst för matbröd. När du tar ut bröden låter du dem svalna på galler. Jag och sambon har flertalet gånger (innan jag började baka eget bröd…) gått ner till lokala butiken och köpt såna däringa lösbröd, typ tre stycken för 15 kronor. Grädda bröden mitt i ugnen 12 – 14 minuter. 50 gr jäst för matbröd
Snabb morgonlimpa

Snabb morgonlimpa

Nybakat bröd på morgonen kan få mig att hoppa ur sängen ha ha. Provade detta brödet i morse och det var riktigt gott och lättbakat
Rågsiktsfrallor

Rågsiktsfrallor

Jag avslutar dagen med receptet på rågsiktsfrallorna istället hörni. Glömde dom nästan för tusan. Luftiga, jättegoda och smakrika
Havrefrallor med surdegskaraktär

Havrefrallor med surdegskaraktär

Jag hade trott att de skulle bli ungefär som grahamsbullar eller nån annan av mina frallor i konsistensen, men istället var de sådär sega och tuggiga som surdegsbröd brukar vara
Morotsfralla

Morotsfralla

Känn med en provsticka när bröden är klara. Låt bröden jäsa under bakduk i ca 30 – 35 min. Tips till imorgon
Rågsiktsbullar

Rågsiktsbullar

Alla mina brödrecept recept hittar du HÄR >> 50 g smör. Här kommer ett riktigt bra recept på rågsiktsbullar (ca 12 st)
Smarriga Tekakor

Smarriga Tekakor

Även det enklaste brödet kan smaka så otroligt gott – särskilt när det kommer ut direkt från ugnen. Grädda mitt i ugnen ungefär 8 minuter tills bröden fått fin färg
Mjuka frallor

Mjuka frallor

Jag tycker det är fantastiskt roligt att baka bröd. Jag är verkligen ingen brödsnobb, som tvunget måste baka avancerade grejer med mängder av ovanliga ingredienser, utan jag bakar det jag tycker verkar gott och som jag blir sugen på att testa
Smördegsinbakad chokladkaka

Smördegsinbakad chokladkaka

Nu ni. Äntligen ett blogginlägg. Nu när det äntligen är sommarlov tänkte jag försöka återuppta det här med bloggandet
Perfekta-varje-gång-scones

Perfekta-varje-gång-scones

Jag har ätit många torra scones i mitt liv. Smaklösa hårda klumpar som smular sönder direkt man försöker smöra dom
Baguetter

Baguetter

Bröd. Baguetter. 2015-06-27, 11. 20. På bloggen Pain de Martin beskrivs dessa baguetter som några av de allra godaste och enklaste baguetterna