Cillas Kokbok

Cillas Kokbok

  • 16 Recept
Världens godaste äppelsmulpaj

Världens godaste äppelsmulpaj

Ingredienser Portioner. 6 ca 800 g äpplen 1 tsk kanel 2 tsk socker 1 krm flingsalt smör till formen Smul 125 g kallt smör 2 dl vetemjöl 1 dl havregryn 1 1/2 dl socker 1 1/2 tsk flingsalt Till servering vispad grädde vaniljsås glass Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Svenskt Smör, valfri 5
Knäckig äppelpaj

Knäckig äppelpaj

100 g margarin alternativt smör. 12 dl vetemjöl. 11 dl havregryn
Festligt tacobröd

Festligt tacobröd

Franskbröd fyllt med tacofärs. Äntligen fredag. Tänk att det blev fredag denna veckan också. Jag tvivlade faktiskt ett tag
Flätat franskbröd

Flätat franskbröd

Smula ner jästen i en skål och häll på det ljumma vattnet och rör tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, socker och det mesta av mjölet
Franskbröd

Franskbröd

1. Smula ner jästen i en degskål. Ljumma vattnet och fettet fingervarmt. Häll detta över jästen och rör om
Formfranska

Formfranska

50 g jäst. 75 g smör. 5 dl mjölk. 1 ägg. 1 tsk salt. ca 13 dl vetemjöl. Garnering. vallmofrön. Gör så här. 1. Smula ner jästen i en bunke
Glutenfri toscapaj

Glutenfri toscapaj

Den här pajen har jag fått inspiration av fantastiska paret Mandelmann och deras toscakaka de gjorde i ett program
Toscapersikor

Toscapersikor

Låt persikorna rinna av i en sil. Lägg dem i en smord ugnsfastform med den kupiga sidan upp. Smält samman smör, socker, grädde, mjöl och mandelspån i en kastrull
Kokoskladdkaka

Kokoskladdkaka

Den här kakan har jag suktat efter länge. Jag har tänkt många gånger att "Den här ska jag baka". Igår gjorde jag slag i saken
Minestronesoppa

Minestronesoppa

Hej från Stockholm. Jag är på utbildning med jobbet och njuter av att spatsera omkring i det enorma funkishus som inhyser vårt huvudkontor