Sätt ugnen på 225 grader. Skiva rotfrukterna och löken, lägg dessa i en ugnsfast form. Blanda grädden, persilja, salt, peppar och vitlök och häll blandningen över rotfrukterna i formen
Koka potatisen i 12 minuter. Låt den sedan rinna av. Krossa vitlöksklyftorna på skärbrädan tillsammans med havssalt så det blir som en pasta, använd en sked eller en kniv
500 g strimlat lövbiff ca 2 msk smör 1 st gul lök 200 g champinjoner 1 tsk salt 1 krm malen svartpeppar 1 tsk paprikapulver 4 msk tomatpuré 2 tsk ljus fransk senap t
Torka biffarna och putsa bort eventuella senor. Hetta upp en stekpanna och lägg i smör. Salta och peppra biffarna och stek dem i 1–3 minuter på varje sida (beroende på hur pass rött kött du vill ha)
Det var länge sen vi åt en sån där vansinnigt god söndagsstek med kokt potatis och skysås så när jag hittade en fin bit fransyska i helgen som gick så fick det bli söndagsmiddagen