Kokoskaka med vit choklad
www.hemtrevligt.se
www.hemtrevligt.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 3 st ägg
  • 12.75 dl strösocker
  • 1100 g rumsvarmt smör
  • 11 st liten mosad banan
  • 11 tsk bakpulver
  • 11.5 tsk vaniljsocker
  • 11 dl riven kokos
  • 12.5 dl vetemjöl
  • 11.5 dl grädde
  • 175 g finhackad vit choklad
  • 12 msk apelsinsaft
  • 12 msk limesaft
  • 13.5 dl florsocker
  • 13 msk kokoslikör
  • 1150 g rumsvarmt smör
  • 12 dl vispgrädde
  • 11.5 dl riven kokos
  • 1150 g blåbär
  • 13 st ägg 2.75 dl strösocker 100 g rumsvarmt smör 1 st liten mosad banan 1 tsk bakpulver 1.5 tsk vaniljsocker 1 dl riven kokos 2.5 dl vetemjöl eller ­glutenfri mjölmix 1.5 dl grädde 75 g finhackad vit choklad 2 msk apelsinsaft till bottnarna 2 msk limesaft till bottnarna Kokoslikörkräm 3.5 dl florsocker 3 msk kokoslikör (Malibu) 150 g rumsvarmt smör 2 dl vispgrädde Garnering 1.5 dl riven kokos 150 g blåbär kan uteslutas Ugn: 175°Vispa äggen. Tillsätt sockret och vispa till en luftig smet. Vispa i smör och banan i smeten.
  • 1 Blanda bakpulver, ­vaniljsocker, kokos och vetemjöl. Vänd ner det i smeten växelvis med grädden. Rör ner chokladen. Arbeta ­samman till en deg.
  • 1 Tryck ut degen i en springform, ca 22 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper. Grädda i ­mitten av ugnen i 50–60 minuter. Låt svalna.
  • 1 Dela kakan i 2 bottnar med en brödkniv.
  • 1 Kokoslikörkräm: ­Vispa florsocker, likör och smör till en luftig kräm. Vispa grädden till ett mjukt skum och rör ner den i smörkrämen.
  • 1 Lägg den ena kakbottnen på ett fat. Droppa över 1 msk lime- och 1 msk apelsinsaft. Fördela hälften av kokoskrämen på bottnen.
  • 1 Lägg på den andra bottnen. Droppa över resten av fruktsaften. Bred kokoskräm ovanpå och på kakans sidor.
  • 1 Strö över kokos.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.