Denna smörgåstårta har jag ätit under hela min uppväxt och jag tycker om den mer nu än någonsin. Till skillnad från många andra smörgåstårtor innehåller denna endast en fyllning, är väldigt fräsch och smakrik och framförallt väldigt lätt att göra
Egentligen borde all köttfärssås vara slökokt/långkokt. Att försöka göra en god köttfärssås snabbt är bara dumt, för smakerna hinner verkligen inte gosa ihop sig som sig bör
I tisdags gjorde dom langos på hemkunskapen i Jolines klass. Ett arbete där dom också skulle räkna ut kostnader och portioner av de rätter dom valt i respektive grupper
Regniga och lite murriga sommardagar förgylls alltid av en god, värmande middag. En krämig pasta som du kan krypa upp i soffhörnet med är vardagslyx man ska unna sig när inte grillen går varm
Nu när det är adventstider och det börjar vara dags för julbaket måste jag ännu en gång påminna er om receptet på Britt’s goda smörkransar, detta är en mina favoritkakor
Senaste 10 dagarna har varit massa händelser i familjen. Dottern fyllde 18 år onsdagen innan påsk och idag flög hon till Miami för att segla hem med t/s Gunilla till Öckerö
Grundrecept för vitt matbröd. Degvätskan kan varieras. Mjölk, filmjölk eller vatten fungerar. Mjölk ger mindre porer i brödet men bättre färg på brödet
Det var ett tag sedan som jag bakade småkakor men när jag hittade detta receptet kunde jag inte låta bli, det lät så gott och kakorna var ännu godare än jag trodde
Här är mormors mors goda ättiksgurka. Gjord på hemodlade Västeråsgurkor (kan köpas i affärerna nu), hemodlade dillkronor och faktiskt också hemodlade senapsfrön