Sylt, saft, mos & inläggningar

Sylt, saft, mos & inläggningar

  • 7 Recept
Lingonsill

Lingonsill

420 gram urvattnad inläggningssill. 1 dl frysta lingon eller färska rensade lingon. 2 lagerblad. 3 kryddpepparkorn
Aroniasylt / Aroniamarmelad

Aroniasylt / Aroniamarmelad

Vill du ha mindre andel hela bär så kan du mosa dem med tex en potatisstöt eller mixa lite hastigt med en stavmixer (ta upp kanel och vaniljstång först) i slutet av koktiden
Svarta vinbärssylt

Svarta vinbärssylt

Svarta vinbärssylt hör sommaren till. Finns inget godare än svartavinbärssylt i morgonyogurten tillsammans med några frön och nötter på
Rönnbärsgelé med äpple

Rönnbärsgelé med äpple

1 liter rönnbär (eller något mindre)0,5 l vatten2 urkärnade äpplen, skalade och i bitar0,5 kg syltsocker (eller efter smak)Koka rönnbär och äppelbitar i vattnet, ca 10 min eller tills bären och frukten kokat sönder
Rönnbärssylt

Rönnbärssylt

mat , recept , rönnbärssylt , rönnbär , sylta & safta , bärsylt , sylt. ca 7 dl Rönnbärssylt - röd höstig matsylt med mycket syra, en hel del beska och med en svag vaniljton
Äppelmarmelad med kanelsmak

Äppelmarmelad med kanelsmak

Skala och skiva äpplena. Koka dem i vattnet, med lock på i ca 15 minuter. Rör då och då i kastrullen. Blanda i kanelen och sockret och låt det koka 5 minuter till