Jag tänkte laga en massa god mat. Pasta är ju alltid populärt, i alla fall i detta huset, och det är ju generellt snabblagad mat dessutom, vilket ju alltid är ett stort plus så här mitt i veckan
Blanda ihop grädde / creme fraiche/ dill / chilisås / rom / finhackad rödlök, krydda efter smak med salt och rosépeppar, låt gärna stå och dra till sig en bra stund
Kvällens middag bestod av dessa älgfärsbiffar med en god och smakrik sås. Jag lät biffarna vara ganska så rena i sina smaker, då älgfärsen är god i sig
En maträtt vi gör rätt så ofta här hemma är ugnsrostade grönsaker. Körsbärstomater. Det går att variera i oändlighet efter säsong eller vad man är sugen på för dagen
Vi åt vår ugnsrostade broccoli till köttbullar i tomatsås med spagetti. Om du ätit kokt broccoli, avfärdat det och inte tittat tillbaka är det dags att ta en titt i backspegeln
Jag har fastnat på att laga mat som sköter sig själv i ugnen. 500-600 g kycklingfilé2 dl creme fraiche2 dl vispgrädde2 msk soya1 tsk sambal oelek1 msk tomatpuré½ tsk torkad rosmarinOstDela filéerna på längden i två delar och sen varje del en gång till på samma sätt. 1 msk tomatpuré
Lata mammans blogg om mat och annat som gör livet värt att leva!