Soppa

Soppa

  • 10 Recept
Gazpacho

Gazpacho

Ingredienser Portioner. 4 1/2 gul lök 1 vitlöksklyfta 3/4 gurka 1 grön paprika 1 röd paprika 2 burkar hela tomater (à 400 g) 1 dl olivolja 3 msk vinäger (gärna sherryvinäger) salt och svartpeppar Lägg till i inköpslistan
Musselsoppa II

Musselsoppa II

Smaka av soppan med salt och peppar. Lägg musslorna i stora skålar och häll soppan över. Kontrollera att alla musslor är hela
Spenatsoppa med ägghalva

Spenatsoppa med ägghalva

Servera soppan med ägghalvor och bröd. Fräs spenaten i matfett i en gryta. Tillsätt vetemjöl och rör om. Späd med buljong och mjölk
Musselsoppa med toast

Musselsoppa med toast

Låt soppan bli het. Bred vitlöksost med örter på rostat vitt bröd, skär gärna bort kanterna på börden och dela dem diagonalt, och servera till soppan
Svampsoppa med vitlöksbröd

Svampsoppa med vitlöksbröd

Servera i bitar till soppan. Koka upp soppan under omrörning och låt sjuda i ca 10 minuter. Fräs skivade champinjoner och finhackad lök i en gryta med matfett på svag värme, tills vätskan är klar
Gulaschsoppa

Gulaschsoppa

Koka upp och låt soppan sjuda under lock i ca 1 timme. Skala och klyfta potatisarna och lägg i dem i soppan och låt koka i ca 15 min, tills potatisarna är mjuka