Denna grönkålspaj med valnötter och västerbottensost gör jag varje jul, och inte bara till julbordet utan älskar att laga den till decembermiddagarna också
Ikväll ska vi på kräftskiva hos några vänner och jag har lovat att fixa en paj. En ostpaj var efterfrågad och det tog inte många minuter för mig att bestämma smaken på pajen
Tryck ut pajdegen i en avlång pajform med löstagbar kant, ca 10x30 cm och låt stå i kylskåp, ca 30 minuter. Nagga pajdegen med en gaffel och förgrädda den i mitten av ugnen, ca 10 minuter. Strö över osten och grädda pajen, ca 25 minuter, tills fyllningen stelnat och fått färg
Här kommer ett fantastiskt gott recept på en jättegod matpaj. Matpajer kan variera i en oändlighet och det är även så lätt att ta med sig eller bjuda på
Mumsig Kantarell paj. Jag älskar kantareller och denna paj är jätte god och krämig. Ställ sedan in i ugnen i ca 20 minuter, eller tills pajen fått en fin färg
Ta fram form med avtagbar botten och lägg i pajdegen. Lägg alltsammans i pajen, bred ut. Pajdeg (färdig) 1 rulle. 5 dl vispgrädde, 1/2 tsk örtsalt blanda väl och häll över pajen. 3 dl Pajdeg. 5 dl vispgrädde, 1/2 tsk örtsalt blanda väl och häll över pajen
Pajskal. Receptet kommer från Fannys blogg som ni hittar här. 3 dl vetemjöl. 100 g smör. 3 msk vatten. Blanda ihop ingredienserna i en plastpåse för att enklast knåda smöret
Vi avslutade helgen med att äta den här färskpotatispajen med goda tillbehör. Pajen kan med fördel göras i förväg så att den hinner sätta sig ordentligt