stek bitarna i omgångar i smör i en stekpanna, salta lätt och flytta över köttet till en gryta. Häll på buljongen, koka upp och låt köttet småkoka i en timme under lock (koktid beror lite på hur segt köttet är)
Ingredienser Portioner. 4 500 g högrev olja (till stekning) 4 schalottenlökar 3 röda paprikor 1 chili 4 pressade vitlöksklyftor 1 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 3 msk kalvfond 5 dl vatten 6 medelstora potatisar 3 msk tomatpuré salt peppar 2 dl rysk yoghurt (17%) ev färsk timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Stek lök och kött tillsammans i en stekpanna tills de fått en fin stekyta. Köttgryta med tomater. Bjud på en mustig köttgryta med smak av lök och chili
Bryn köttet i omgångar i smör-&rapsolja i en stekpanna och lägg över i en gryta. Putsa och skär köttet i kuber, ca 2x2 cm. Lägg ner morot och purjolök och sjud ytterligare 15 minuter eller tills köttet är mört. 600 g benfritt nötkött. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 600 g benfritt nötkött 1 msk Arla Köket® Smör-&rapsolja 2 gula lökar 2 morötter ½ purjolök 1 tsk salt 10 kryddpepparkorn 5 vitpepparkorn 1 lagerblad 5 dl vatten 2 msk vetemjöl ev 2 dl Arla Köket® matyoghurt
Pepparotskött eller att koka en köttbit är bland det lättaste man kan göra, sköter sig självt. Gäller att fantisera och få fram lite färg för ögat också, än bara ljust kokt kött, ljus sås och kokta potatis
Lägg rostbiffen i en ugnsfast form (jag använde min le creuset-gryta som vanligt) och stick in en köttermometer och låt köttet steka i 125 grader varm ugn (längst ner) tills termometern visar 62 grader. Sen lägger jag köttet i folie och låter den vila minst 60 minuter