"Det smakar som Italien, och luktar som pizza" sa Klara när denna rätt serverades. Vi använde en pesto som vi hittade på Lidl, med tomat och mandel, men det går bra med vilken röd pesto som helst
Ädelostsås är gott. Riktigt gott. Med bacon blir det ännu godare och med blomkålsbuketter matigt. Den här såsen är perfekt att blanda med pasta så att det blir riktigt krämigt
4 skivor á ca 150 g ryggbiff salt grovmalen svartpeppar 1 st gul lök eller 1 st röd lök 1 st morot ca 200 g champinjoner 2 msk kalvfond eller mörk oxfond 1 dl vatten 3 dl grädde 1 msk tomatpuré ev
När man är många så är det smidigt att laga mat som sköter sig själv i ugnen. Till maten igår serverades ris, men det hade varit lika gott med tex klyfpotatis, och då behövs inte lika mycket sås till
Har ni tänkt på en sak. Eller de kanske bara är jag som är knasig, men vilka smakperioder man (jag) ofta fastnar i… Alltså ibland är jag väldigt ”tomatig” och lagar mycket köttfärssås med krossade tomater, extra ketchup på och grytor med tomatpuré, buljonger med grönsaker och just TOMATIGA smaker
Lika mycket som det här är en god middag så är det också ett test av hur plana dina långpannor är. Om du – som jag – har en lite sliten långpanna som slagit sig, kan du räkna med att den tunna ugnspannkakan kanske blir lite väl tunn på sina ställen