Bullar

Bullar

  • 10 Recept
Lussebullar

Lussebullar

Vi gjorde lussebullar idag eller lussekatter om man så vill och satte igång julmusiken medan vi bakade för att locka fram julstämningen
Solskensbullar

Solskensbullar

30-40 stycken solskensbullar (beroende på hur stora du vill ha dem). Ca 1,5 dl socker 30-40 stycken solskensbullar (beroende på hur stora du vill ha dem)
Släta kardemumma och vaniljbullar

Släta kardemumma och vaniljbullar

Baka ut bullarna. Pensla bullarna med ett uppvispat ägg. Gluten behövs för att få fylliga och luftiga bröd/bullar
Kanel bullar

Kanel bullar

Då blir bullarna luftigare och goda. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, inte så tätt ihop annars fastnar bullarna i varann under jäsningen och gräddningen
Klassiska semlor

Klassiska semlor

Jättegoda bullar men jag föll inte riktigt för mandelfyllningen som var för söt för min smak. Vill man skynda på jäsningen lite kan man sätta ugnen på 30 grader och ställa in en liten skål med vatten längst ner i ugnen, in med bullarna och jäs dom där. Grädda mitt i ugnen på 210 grader varmluft i ca 8-10 minuter tills bullarna fått en fin gyllenbrun färg
Klassiska semlor, grundrecept

Klassiska semlor, grundrecept

F. ö. r. v. a. j. e. å. s. o. m. g. k. d. t. n. y. l. M. i. ä. D. f. h. c. p. b. u. x. ,. G. 1. 5. 2. /. (. ). 4. 0. S. R. K. T. H. °. C. P. L. I. -. 3. A. V. s t. d l
Bästa vetebrödet

Bästa vetebrödet

kanelbullar ska smaka kanel. Gör bullarna, låt dom sedan jäsa ytterligare 30 minuter. Ugn 250 grader. Smula jästen i degbunken
Göteborskt Vetebröd (Bullar)

Göteborskt Vetebröd (Bullar)

Bullar. Värm mjölken till ca +37 grader och häll i degbunken, smula ner jästen och rör till allt är löst
Lussekatter

Lussekatter

Dela degen i så stora lussebullar du vill ha. Otroligt saftiga bullar om ni följer detta recept. 30-40 bullar50g jäst150 g smör5 dl mjölk3 pkt saffran à 0,5g1 dl socker1 tsk salt250 g kesellaCa 12 dl mjöl1 ägg och 1 msk mjölk till penslingSmula jästen i en bunke. 30-40 bullar