Ta upp degen på mjölat bakbord och baka ut på det sätt du vill ha bullarna. Pensla bullarna med den uppvispade ägg/saltblandningen och strö över pärlsocker (+ ev hackade nötter eller mandelspån eller annat gott)
30-40 stycken solskensbullar (beroende på hur stora du vill ha dem). Ca 1,5 dl socker 30-40 stycken solskensbullar (beroende på hur stora du vill ha dem)
Då blir bullarna luftigare och goda. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper, inte så tätt ihop annars fastnar bullarna i varann under jäsningen och gräddningen
Jättegoda bullar men jag föll inte riktigt för mandelfyllningen som var för söt för min smak. Vill man skynda på jäsningen lite kan man sätta ugnen på 30 grader och ställa in en liten skål med vatten längst ner i ugnen, in med bullarna och jäs dom där. Grädda mitt i ugnen på 210 grader varmluft i ca 8-10 minuter tills bullarna fått en fin gyllenbrun färg
F. ö. r. v. a. j. e. å. s. o. m. g. k. d. t. n. y. l. M. i. ä. D. f. h. c. p. b. u. x. ,. G. 1. 5. 2. /. (. ). 4. 0. S. R. K. T. H. °. C. P. L. I. -. 3. A. V. s t. d l
Dela degen i så stora lussebullar du vill ha. Otroligt saftiga bullar om ni följer detta recept. 30-40 bullar50g jäst150 g smör5 dl mjölk3 pkt saffran à 0,5g1 dl socker1 tsk salt250 g kesellaCa 12 dl mjöl1 ägg och 1 msk mjölk till penslingSmula jästen i en bunke. 30-40 bullar