Bröd

Bröd

  • 10 Recept
Bröd eller frallor

Bröd eller frallor

Pensla de färdigjästa bröden med ägg och strö på ost eller frö. 250 gr som sänkes till 200 gr när bröden sätts in. Grädda bröden i 20-25 minuter och bullar i 10-12 minu-ter
Bröd - Pitabröd

Bröd - Pitabröd

Pensla varje bröd med vatten och sätt in plåten i ugnen. Bröden ska vara "puffiga", lätta och fått lite färg
Pita bröd

Pita bröd

1 L vetemjöl ( eko)25 g jäst0,5 msk salt0,5 msk honungCa 5 dl vatten( ljummet)1 msk olivoljaLös upp jästen med vatten
Tekakor med vetekli

Tekakor med vetekli

Har bakat detta bröd flera gånger och det blir lika uppskattat varje gång. Det här receptet är taget från en av mina bakböcker som jag haft i evigheter
Lyxiga små frukostfrallor

Lyxiga små frukostfrallor

Receptet är från boken ' Kakor, bröd & tårtor' av Anna - Maria Lautman. Ta ut dem & låt dem svalna på brödgaller under duk
ljusa surdegsbaguetter

ljusa surdegsbaguetter

Receptet kommer från Heléne Johanssons bok Bröd från Brunkebergs Bageri. )Jag ger dessa bröd 5 av 5. Visst låter det gott
Användbart! Deg till baugette, bröd och pizza.

Användbart! Deg till baugette, bröd och pizza.

Deg till baugette, bröd och pizza. Bröd den. Degen lärde jag mig sätta under bakkursen på Solhaga Stenugnsbageri och har bakat både baugetter, bröd, focaccia och även pizza enligt brödreceptet många gånger sedan dess
Baugette

Baugette

Smula jästen – strö på salt – rör ut jästen med lite av vattnet – häll på resten av vattnet – tillsätt mjölet och rör om
Snabbakade baugetter

Snabbakade baugetter

Jag brukar då baka eget bröd, som jag serverar tillsammans med julskinka, senap och rödbetssallad etc
Sirapsbröd med filmjölk

Sirapsbröd med filmjölk

2 bröd. 2 tsk brödkryddor. 2 bröd. 2 tsk brödkryddor. Jättelätt. 50 g smör. 5 dl filmjölk. 50 g färsk jäst. 2 dl mörk sirap