Och det funkar med olika mjöl, olika gryn och nötter och torkad frukt. 1,5 dl plus Ca 1 dl russin4 tsk bikarbonat1 tsk salt1/2 dl neutral olja1/2 dl ljus sirap1 liter filmjölk eller naturell yoghurt Blanda först ihop de torra ingredienserna. 1 liter filmjölk eller naturell yoghurt
Det var några veckor sedan jag bakade det här brödet. Jag har haft svårt att komma över hur vansinnigt gott det är färskt och hur trist och tråkigt det blir redan dagen efter
Blanda alla torra ingredienser och tillsätt sedan filmjölken uppvärmd något tillsammans med sirapen. Nu har lukten från rengöringsmedlet ersatts av doften från nybakat sirapsbröd istället
Och prova lite spännande smaker, med. När jag var liten var en av mina favoritkakor sirapsbröd, inte så mycket för just smakens skull, utan för den kolaaktigt sega konsistensen
Ekologisk Barn- och Familjemat – Filmjölkmed jordgubbsmos. Theres Amrén Filmjölk m jordgubbsmos. Så snabbt och lätt blev det ett jordgubbsmos till den syrliga gammaldagsa filmjölken som kittlar lite på tungan när man äter den
Filmjölk och sirap ljummas och blandas i. Ikväll har jag bakat Sirapsbröd och det blev väldigt gott faktiskt, första gången jag gör det och det är alltid kul att testa nya recept
Smula jästen i en bunke och blanda med degspadet. Medans brödet jäser så sätt gärna in en plåt på den näst nedersta falsen i ugnen så att den bli riktigt varm
Häll filmjölken över jästen och rör om så jästen löser sig. 5 dl ljummen filmjölk. Arbeta degen kraftigt i bunken, 4-5 minuter med maskin, ca 8 minuter för hand. 5 dl ljummen filmjölk. 4-5 minuter med
Det finns många olika sorters kebabsåser och här kommer ett recept med bas av filmjölk. Köpte färdiga pizzakit och skar kycklingfiléer i tunna skivor och kryddade köttet med kebabkrydda
Häromdagen bakade jag bröd och tog med till jobbet. För en gång skull så skrev jag ner alla mått på en gång, så nu har jag ett recept att dela med mig av
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.